Pecene maso s cervenou kapustou a knedlou
Ingrediencie:
– 1 kg bravcoveho masa (napriklad plece)
– 1 hlava cervenej kapusty
– 4-5 velkych zemiakov
– 2-3 cibule
– 2 struciky cesnaku
– 2 lyzice rascepu
– 2 lyzice cukru
– 1 lyzicka cerstvo mleteho korenia
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– olej na smazenie
Pečené mäso s červenou kapustou a knedľou
Postup:
1. Mäso nakrájame na tenke rezne a osolíme.
2. Na panvici rozohrejeme olej a vložíme rezance. Opekáme ich z oboch strán, až kým sa nezarumenia.
3. V hrnci rozpustíme cukor, pridáme na jemno nakrájanú kapustu, rascepu, nakrájané zemiaky a cibulu.
4. Po chvíli vložíme opečené mäso a posekaný cesnak. Dochutíme korením a soľou a dusíme pod pokrievkou asi 30-40 minút, prípadne podlievame vodou.
5. Po uvarení knedli zvykne napísať kód starého knižného čitateľa
Dobru chut!