Pečeňové halušky do polievky sú jedným z klasických slovenských jedál, ktoré vás zahrejú a potešia v chladných dňoch. Tieto lahodné halušky plné chuti a šťavnatosti sú skvelým doplnkom k vývaru a urobia z bežnej polievky niečo naozaj špeciálne. Ak sa nebojíte trochy práce v kuchyni, vyskúšajte tento recept a potešte svojich blízkych skvelým jedlom.
Na prípravu pečeňových halušiek do polievky budete potrebovať:
– 250 g pečenej bravčovej pečene
– 1 vajce
– 150 g múky
– soľ, korenie
Pečeňové halušky do polievky recept
Postup:
1. Pečenú pečeň nakrájame na maličké kocky.
2. Do misky dáme nakrájanú pečeň, pridáme vajce, múku, soľ a korenie podľa chuti.
3. Vypracujeme cesto, ktoré necháme odstáť asi 15 minút.
4. Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na malé kúsky, ktoré budú tvoriť halušky.
5. V hrnci si pripravíme polievku podľa vlastného receptu a do nej pridáme halušky.
6. Varíme do mäkkosti halušiek, potom môžeme podávať.
Pochutnávku pri príprave a dobrú chuť!
2)
Pečeňové halušky do polievky sú obľúbenou pochúťkou, ktorá dokáže spríjemniť akúkoľvek rodinnú večeru. Ich jemná chuť a jednoduchá príprava robia z tohto receptu skutočný hit v slovenských domácnostiach. V nasledujúcich riadkoch sa dozviete, ako si túto lahodnú polievku pripraviť.
Ingrediencie potrebné na prípravu
Na prípravu pečeňových halušiek budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 200 g kuracej pečene
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 vajcia
- 250 g hladkej múky
- Soľ a korenie podľa chuti
- 1 liter vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
Postup prípravy halušiek
Príprava pečeňových halušiek je jednoduchá. Najprv si na panvici osmažte na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak. K nim pridajte nakrájanú kuraciu pečeň a chvíľu smažte, kým nebude dostatočne prepečená. Potom nechajte všetko vychladnúť a preložte do mixéra. Pridajte vajcia, múku, soľ a korenie, a všetko dobre zmixujte do hladkej hmoty.
V hrnci priveďte vývar k varu. Pomocou lyžičky tvarujte malé halušky a vhadzujte ich do vriacej polievky. Varte približne 5-7 minút, kým nevyplávajú na povrch. Hotové halušky podávajte s polievkou a môžete ich ozdobiť čerstvými bylinkami.
Pečeňové halušky sú vynikajúcou voľbou, ak hľadáte rýchly a chutný recept na obed či večeru. Dajte sa do varenia a presvedčte sa sami o ich skvelej chuti!
Vyzera to dobre, musim to skusit.
Nechutilo mi to, ale nie je to zle.