Pečeňové halušky do polievky recept

Pečeňové halušky do polievky sú jedným z klasických slovenských jedál, ktoré vás zahrejú a potešia v chladných dňoch. Tieto lahodné halušky plné chuti a šťavnatosti sú skvelým doplnkom k vývaru a urobia z bežnej polievky niečo naozaj špeciálne. Ak sa nebojíte trochy práce v kuchyni, vyskúšajte tento recept a potešte svojich blízkych skvelým jedlom.

Na prípravu pečeňových halušiek do polievky budete potrebovať:

– 250 g pečenej bravčovej pečene
– 1 vajce
– 150 g múky
– soľ, korenie

 

Pečeňové halušky do polievky recept

Postup:

1. Pečenú pečeň nakrájame na maličké kocky.

2. Do misky dáme nakrájanú pečeň, pridáme vajce, múku, soľ a korenie podľa chuti.

3. Vypracujeme cesto, ktoré necháme odstáť asi 15 minút.

4. Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na malé kúsky, ktoré budú tvoriť halušky.

5. V hrnci si pripravíme polievku podľa vlastného receptu a do nej pridáme halušky.

6. Varíme do mäkkosti halušiek, potom môžeme podávať.

Pochutnávku pri príprave a dobrú chuť!

 

2)

Pečeňové halušky do polievky sú obľúbenou pochúťkou, ktorá dokáže spríjemniť akúkoľvek rodinnú večeru. Ich jemná chuť a jednoduchá príprava robia z tohto receptu skutočný hit v slovenských domácnostiach. V nasledujúcich riadkoch sa dozviete, ako si túto lahodnú polievku pripraviť.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na prípravu pečeňových halušiek budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 200 g kuracej pečene
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • 250 g hladkej múky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1 liter vývaru (zeleninového alebo kuracieho)

Postup prípravy halušiek

Príprava pečeňových halušiek je jednoduchá. Najprv si na panvici osmažte na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak. K nim pridajte nakrájanú kuraciu pečeň a chvíľu smažte, kým nebude dostatočne prepečená. Potom nechajte všetko vychladnúť a preložte do mixéra. Pridajte vajcia, múku, soľ a korenie, a všetko dobre zmixujte do hladkej hmoty.

V hrnci priveďte vývar k varu. Pomocou lyžičky tvarujte malé halušky a vhadzujte ich do vriacej polievky. Varte približne 5-7 minút, kým nevyplávajú na povrch. Hotové halušky podávajte s polievkou a môžete ich ozdobiť čerstvými bylinkami.

Pečeňové halušky sú vynikajúcou voľbou, ak hľadáte rýchly a chutný recept na obed či večeru. Dajte sa do varenia a presvedčte sa sami o ich skvelej chuti!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Alfred Gonova píše:

    Vyzera to dobre, musim to skusit.

  2. Svobodova Rastislav píše:

    Nechutilo mi to, ale nie je to zle.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *