Pečeňové halušky do polievky predstavujú jedným z tradičných slovenských pokrmov, ktoré vás zahrejú a rozveselia počas chladných dní. Tieto chutné halušky nabité príchuťou a šťavnatosťou sú skvelým obohatením pre vývar a premenia bežnú polievku na niečo výnimočné. Ak máte chuť a odvahu pustiť sa do varenia, nezabudnite vyskúšať tento recept a potešiť svojich blízkych lahodným jedlom.
Na prípravu pečeňových halušiek do polievky budete potrebovať:
– 250 g pečenej bravčovej pečene
– 1 vajce
– 150 g múky
– soľ, korenie
Recept na pečeňové halušky do polievky
Postup:
1. Pečenú pečeň dôkladne nakrájame na malé kocky.
2. Do misky vložíme nakrájanú pečeň, pridáme vajce, múku, soľ a korenie podľa chuti.
3. Dobre premiešame a vytvoríme cesto, ktoré následne necháme asi 15 minút odležať.
4. Následne cesto vyvaľkáme na pomúčenom povrchu a nakrájame na drobné kúsky, z ktorých vzniknú halušky.
5. V hrnci si pripraviť polievku podľa vlastného receptu, do ktorej pridáme halušky.
6. Varíme, kým halušky nezmäknú, potom môžeme podávať.
Prajem vám príjemnú chuť a užite si varenie!
Obľúbené pečeňové halušky do polievky
Pečeňové halušky sú veľmi žiadanou pochúťkou, ktorá dokáže spríjemniť aj tú najobyčajnejšiu rodinnú večeru. Ich jemná chuť a jednoduchá príprava ich robia skutočným hitom v slovenských domácnostiach. V nasledujúcich riadkoch vám prinesieme, jak si túto lahodnú polievku pripraviť.
Potrebné ingrediencie
Na prípravu pečeňových halušiek sa vám zíde nasledujúci zoznam ingrediencií:
- 200 g kuracej pečene
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 vajcia
- 250 g hladkej múky
- Soľ a korenie podľa potreby
- 1 liter vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
Postup prípravy halušiek
Varenie pečeňových halušiek je veľmi jednoduché. Najskôr si na panvici osmažte jemne nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom pridajte nakrájanú kuraciu pečeň a smažte, kým nie je dostatočne prepečená. Dovoľte, aby všetko vychladlo a následne to preložte do mixéra. Pridajte vajcia, múku, soľ a korenie a všetko dôkladne zmixujte do hladkej zmesi.
V hrnci priveďte vývar do varu. Pomocou lyžičky tvarujte malé halušky a vhadzujte ich do vriacej polievky. Varíme približne 5-7 minút, kým nevyplávajú na povrch. Hotové halušky servírujte s polievkou a môžete ich ozdobiť čerstvými bylinkami.
Pečeňové halušky sú skvelou voľbou, ak hľadáte rýchly a chutný recept na obed či večeru. Vydajte sa do varenia a presvedčte sa o ich vynikajúcej chuti!