Pečenové halušky z bravčovej pečene

Pečené halušky z bravčovej pečene sú skvelým pokrmom, ktorý určite poteší vašich priateľov. Tento jednoduchý a lahodný recept si získal priazeň mnohých gurmánov a bezpochyby by mal nájsť miesto aj vo vašej kuchyni.

Na prípravu tejto chutnej delikatesy budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 500 g bravčovej pečene
– 500 g zemiakov
– 1 cibuľa
– soľ, mleté čierne korenie
– olej na opraženie

Najskôr je potrebné dôkladne očistiť bravčovú pečeň a nakrájať ju na menšie kúsky. Potom ju osolíme, okoreníme a ponecháme odležať aspoň 30 minút.

Zemiaky umyjeme, nakrájame na menšie kusy a následne uvaríme v osolenej vriacej vode. Cibuľu tiež očistíme a nakrájame na drobno.

Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme nasekanú cibuľu. K tomu pridáme nakrájanú bravčovú pečeň a opečieme ju zo všetkých strán do zlatista.

Následne primiešame uvarené zemiaky a všetko dôkladne spojíme. Dochutíme soľou a korením podľa vlastných preferencií.

Na záver podávame teplé, so zdobením čerstvými bylinkami alebo štipkou mletého korenia. Po ochutnaní tohto skvostného jedla sa určite presvedčíte, prečo sa pečené halušky z bravčovej pečene stali obľúbenou voľbou mnohých gurmánov. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Pečené halušky z bravčovej pečene

Suroviny:
– 300 g bravčovej pečene
– 1 cibuľa
– 200 g hladkej múky
– 1 vajce
– soľ
– mleté čierne korenie
– olej na smaženie

Postup:
1. Bravčovú pečeň nakrájame na malé kocky a cibuľu jemne nasekáme.
2. Na panvici s malým množstvom oleja orestujeme nakrájanú pečeň a cibuľu.
3. V miske zmiešame múku, vajce, soľ, mleté čierne korenie a vodu, aby sme vytvorili cesto.
4. Do pripraveného cesta primiešame orestovanú pečeň s cibuľou a dôkladne zamiešame.
5. V hrnci s vriacou osolenou vodou formujeme halušky zo zmesi pečene a cesta.
6. Varíme, kým halušky nevynoria na hladinu.
7. Potom ich scedíme a podávame.

Plnka na laskonky

Plnka na laskonky

Čítať viac »

Dobrú chuť!

 

3)

Pečené halušky z bravčovej pečene sú jedným z tradičných jedál, ktoré si určite obľúbite. Tento pokrm spája delikátnu chuť bravčovej pečene so srdcovými haluškami a je ideálny na obed či večeru. V nasledujúcom článku si ukážeme, ako si prichystať tento chuťovo výnimočný recept, avšak nezabudnite, že najkvalitnejšie výsledky dosiahnete s čerstvými ingredienciami!

Potrebné suroviny na prípravu

Na prípravu pečených halušiek z bravčovej pečene budete potrebovať tieto suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 250 g múky
  • 2 vajcia
  • 250 ml vody
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • 1 cibuľa
  • Olej na opraženie
  • Čerstvé bylinky na dekoráciu (napr. pažítka, petržlen)

Príprava halušiek

Postup je jednoduchý a zvládne ho každý bez problémov. Najskôr si pripravte halušky. V miske zmiešajte múku, vajcia, vodu a štipku soli. Vypracujte cesto, ktoré by malo byť hladké a pružné. Vo veľkom hrnci priveďte osolenú vodu do varu. Cesto tlačte alebo strúhajte priamo do vriacej vody a varte približne 5-7 minút, až halušky vystúpia na povrch.

Medzitým si nakrájajte cibuľu najjemnejšie, a na panvici ju opražte na troche oleja do zlatistej farby. Potom pridajte nakrájanú bravčovú pečeň a krátko ju orestujte. Osolte a okorenite podľa chuti. Keď sú halušky hotové, premiešajte ich s pečeňou na panvici.

Pečené halušky z bravčovej pečene podávajte teplé a ozdobte čerstvými bylinkami. Tento recept je vynikajúci spôsob, ako si vychutnať tradičné jedlo s moderným nádychom.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Vvircikova píše:

    Suroviny znie chutne a recept nie je náročný na prípravu. Určite vyskúšam tento recept.

  2. Irma57 píše:

    Tento recept vyzerá skvelo! Rada experimentujem v kuchyni, takže toto bude mojou ďalšou výzvou. Ďakujem za recept!