Pečenové halušky z bravčovej pečene

Pečenové halušky z bravčovej pečene sú jedným z jedál, ktoré potešia vaších známych. Tento jednoduchý a chutný recept si získal srdcia mnohých gurmánov a určite si zaslúži miesto aj na vašom jedálnom lístku.

Na prípravu tejto lahôdky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 500g bravčovej pečene
– 500g zemiakov
– 1 cibuľa
– soľ, mleté čierne korenie
– olej na opékanie

Bravčovú pečeň najprv očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Potom ju osolíme, okoreníme a necháme odpočívať aspoň 30 minút.

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme vo vriacej osolenej vode. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kúsky.

Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú bravčovú pečeň a opečieme z každej strany dozlatista.

Potom pridáme uvarené zemiaky a všetko spolu dobre premiešame. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.

Nakoniec podávame teplé, ozdobené čerstvými bylinkami alebo štipkou mletého korenia. Vo chvíli, keď ochutnáte túto pochúťku, určite si uvedomíte, prečo sa pečenové halušky z bravčovej pečene stali vyhľadávaným pokrmom mnohých gurmánov. Dobrú chuť!

 

Pečenové halušky z bravčovej pečene

Suroviny:
– 300 g bravčové pečene
– 1 cibuľa
– 200 g hladkej múky
– 1 vajce
– soľ
– mleté čierne korenie
– olej na smaženie

Postup:
1. Bravčovú pečeň nakrájame na malé kocky a cibuľu jemno nasekáme.
2. Na panvici s trochou oleja orestujeme nakrájanú pečeň a cibuľu.
3. V mise zmiešame múku, vajce, soľ, mleté čierne korenie a vodu, aby vzniklo cesto.
4. Do vytvoreného cesta pridáme orestovanú pečeň s cibuľou a premiešame.
5. V hrnci s vriacou osolenou vodou formujeme halušky zo cesta a pečene.
6. Varíme do chvíle, kým halušky nevynoria na povrch.
7. Potom ich scedíme a podávame.

Dobrú chuť!

 

3)

Pečenové halušky z bravčovej pečene sú tradičným jedlom, ktoré si zaručene zamilujete. Tento pokrm kombinuje jemnú chuť bravčovej pečene so srdcovými haluškami a je ideálny na obed alebo večeru. V nasledujúcom článku si ukážeme, ako pripraviť tento lahodný recept, avšak nezabudnite, že najlepší výsledok dosiahnete s kvalitnými surovinami!

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na pečenové halušky z bravčovej pečene budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 250 g múky
  • 2 vajcia
  • 250 ml vody
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1 cibuľa
  • Olej na opekanie
  • Čerstvé bylinky na ozdobu (napr. pažítka, petržlen)

Postup prípravy halušiek

Postup je jednoduchý a zvládne ho každý. Najprv je potrebné pripraviť halušky. V miske zmiešajte múku, vajcia, vodu a štipku soli. Vypracujte cesto, ktoré by malo byť hladké a pružné. Vo veľkom hrnci priveďte osolenú vodu do varu. Cesto lisujte alebo strúhajte priamo do vriacej vody a varte približne 5-7 minút, kým halušky nevyplávajú na povrch.

Medzitým si nakrájajte cibuľu na jemno a na panvici ju opražte na troche oleja do zlatistej farby. Pridajte nakrájanú bravčovú pečeň a krátko ju orestujte. Osolte a okorenite podľa chuti. Keď sú halušky hotové, pridajte ich na panvicu k pečeni a všetko spolu dobre premiešajte.

Pečenové halušky z bravčovej pečene podávajte teplé, ozdobené čerstvými bylinkami. Tento recept je skvelým spôsobom, ako si vychutnať tradičné jedlo s moderným nádychom.

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Vvircikova píše:

    Suroviny znie chutne a recept nie je náročný na prípravu. Určite vyskúšam tento recept.

  2. Irma57 píše:

    Tento recept vyzerá skvelo! Rada experimentujem v kuchyni, takže toto bude mojou ďalšou výzvou. Ďakujem za recept!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *