Pečený králik so zeleninou

 

Ak túžite po vynikajúcom jedle nabatomar a vône, pečený králik so zeleninou predstavuje výbornú voľbu. Tu nájdete jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Potrebné suroviny:

  • 1 králik (približne 1,5 kg)
  • 2 cibule
  • 4 mrkvy
  • 2 petržleny
  • 2 zemiaky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 vetvičky čerstvého tymiánu
  • olivový olej
  • soľ a korenie podľa preferencií

 

Pečený králik so zeleninou

Príprava:

  1. Králika dôkladne umyte a osušte papierovým obrúskom.
  2. Cibuľu nakrájajte na plátky, mrkvu, petržlen a zemiaky na malé kúsky.
  3. V veľkej hlbokej pekáči zmiešajte marinádu z olivového oleja, cesnaku, tymiánu, soli a korenia. Králika vložte do pekáča a dôkladne ho obalte v marináde, aby bola rovnomerne pokrytá.
  4. Pekáč s králikom zakryte a nechajte ho marinovať aspoň hodinu v chladničke.
  5. Po uplynutí času vyberte pekáč z chladničky a nechajte králika trochu oschnúť pri izbovej teplote.
  6. Zeleninu pridajte do pekáča okolo králika a opatrne ju premiešajte s marinádou.
  7. Pekáč zakryte a vložte do predhriatej rúry na teplotu 180 °C. Pečte asi 1,5 až 2 hodiny, občas kontrolujte a podlievajte výpekom z pekáča.
  8. Králika a zeleninu vyberte z rúry a nechajte chvíľu oddychovať pred podávaním.
  9. Podávajte teplého pečeného králika so zeleninou, pokvapkaním výpeku a ozdobte čerstvým tymiánom.

Verím, že si tento recept vychutnáte! Prajem dobrú chuť!

Pečený králik so zeleninou-2

Pečené hovädzie – Recepty

Pečené hovädzie – Recepty

Čítať viac »

2) Pečený králik so zeleninou

Pečený králik so zeleninou je pokrm, ktorý si získava sympatizantov domácej kuchyne. Táto kombinácia šťavnatého mäsa a čerstvej zeleniny je nielen pestrá, ale aj bohatá na chuť a živiny. Ak hľadáte originálny recept, ktorý vás zasýti, ste na správnej ceste!

Potrebné ingrediencie

Na prípravu pečeného králika so zeleninou budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • 1 kg králičieho mäsa (ideálne stehien a pŕs)
  • 200 g mrkvy
  • 150 g zemiakov
  • 100 g cibule
  • 100 g papriky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 ml vývaru (najlepšie zeleninového)
  • Olivový olej
  • Soľ, čierne korenie a bylinky (rozmarín, tymián)

Príprava receptu

Postup prípravy pečeného králika so zeleninou je prostý. Pred pečením je potrebné predohriať rúru na 180 °C. Králičie mäso dôkladne umyte a osušte papierovým obrúskom. Osolte a okoreňte ho z oboch strán. Na panvici rozohrejte olivový olej a krátko orestujte králika, aby vznikla zlatistá kôrka. Následne ho preložte na plech.

Na tej istej panvici osmažte na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak, pridajte mrkvu, zemiaky a papriku. Zeleninu restujte 5-7 minút a potom ju rozložte okolo králika na plechu. Nalejte vývar a posypte bylinkami.

Plech zakryte alobalom a pečte v predhriatej rúre približne 60 minút. Následne odstráňte alobal a pečte ďalších 20 minút do zlatista. Podávajte horúce a vychutnávajte si tento skvelý pokrm s rodinou!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Avatar of Gazdinka Gazdinka píše:

    zapekám ho aj dlhšie. nevadí že sa trocha vysuší hlavne keď je koža alebo vrch mäsa chrumkavé.

  2. Avatar of Nitra Valeria Nitra Valeria píše:

    Výborný recept, určite vyskúšam!

  3. Avatar of Benjamin Timko Benjamin Timko píše:

    Mňam, znie to veľmi chutne!