Pečený králik so zemiakovými mesiačikmi

Ak yo pečený králik so zemiakovými mesiačikmi, tu je jednoduchý recept pre vás:

Ingrediencie:

  • 1 králik (približne 1,5 – 2 kg)
  • 1,5 kg zemiaky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 200 ml vývaru (môžete použiť zeleninový alebo kurací vývar)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice nasekaného čerstvého rozmarínu
  • 2 lyžičky sušenej rasce

Pečený králik so zemiakovými mesiačikmi

Postup:

  1. Králika očistite a nakrájajte na porcie.
  2. Zemiaky olúpte a nechajte ich vcelku alebo nakrájajte na väčšie kusy.
  3. Rozohrejte olej v hrnci na stredne veľkom ohni a opekajte králika z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu. Opečené kúsky vložte do pekáča.
  4. Do výpeku pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich až dozlatista.
  5. Pridajte nakrájané zemiaky, rozmarín a rasce. Orestujte ich krátko, a potom pridajte vývar. Zmiešajte všetko dohromady.
  6. Prikryte pekáč a dajte do predhriatej rúry na 180°C. Pečte približne 1,5 – 2 hodiny, alebo kým králik nie je mäkký a zemiaky mäkké a zlatisté.
  7. Po upečení môžete podávať pečený králik s zemiakovými mesiačikmi ako hlavné jedlo. Podľa chuti môžete pridať aj nejaké zelené, ako napríklad šalát.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *