Pečený králik so zemiakovými mesiačikmi

Pokiaľ máte záujem o pečeného králika so zemiakovými mesiačikmi, tu je jednoduchý návod pre vás:

Zoznam surovín:

  • 1 králik (cca 1,5 – 2 kg)
  • 1,5 kg zemiakov
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 200 ml vývaru (zeleninový alebo kurací vývar je tiež vhodný)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • 2 lyžice čerstvého nasekaného rozmarínu
  • 2 lyžičky sušenej rasce

Pečený králik so zemiakovými mesiačikmi

Kroky:

Kuracie prsia v jogurte

Kuracie prsia v jogurte

Čítať viac »

  1. Králika dobre umyte a rozdeľte na jednotlivé časti.
  2. Zemiaky ošúpte a ponechajte celé, alebo ich nakrájajte na väčšie kusy.
  3. V hrnci na strednom ohni rozohrejte olej a opražte králika zo všetkých strán, až kým nezíska peknú zlatohnedú farbu. Opečené kusy presuňte do pekáča.
  4. Do zvyšného tuku pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Opekajte ich, až kým nebudú zlaté.
  5. Pridajte rozdelené zemiaky, rozmarín a rascu. Krátko opražte a potom pridajte vývar. Dobre premiešajte.
  6. Pekáč zakryte a vložte do predhriatej rúry na 180°C. Pečte približne 1,5 – 2 hodiny, alebo kým nie je králik jemný a zemiaky sú mäkké a zlatisté.
  7. Po upečení môžete servírovať pečeného králika so zemiakovými mesiačikmi ako hlavnú pochúťku. Podľa preferencie môžete pridať aj nejaké zelené, napríklad šalát.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *