Cestoviny

Pennoni giganti s opečenými šampiňónmi slaninkou a nivovou

2 Mins read
Pennoni giganti s opečenými šampiňónmi slaninkou a nivovou

Rozumiem, že hľadáte návod na prípravu jedla nazvaného „Pennoni giganti s opraženými šampiňónmi, slaninou a nivou“. Tu je recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 400 g pennoni giganti (veľké trubičkové cestoviny)
  • 200 g šampiňónov
  • 150 g slaniny
  • 100 g nivy (syra)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ a korenie podľa preferencií

 

Pennoni giganti s opraženými šampiňónmi, slaninkou a nivou

Príprava:

  1. Na panvici rozohrejte pár kvapiek olivového oleja na strednom ohni.
  2. Šampiňóny umyte a nakrájajte na tenké plátky. Slaninu rozkrájajte na malé kocky.
  3. Na panvicu pridajte nakrájanú slaninu a opečte ju, kým nebude chrumkavá. Následne pridajte nakrájané šampiňóny a pokračujte v opekaní, až kým nebudú zlatisté.
  4. Medzitým uvarte pennoni giganti vo vriacej osolenej vode podľa pokynov na obale, kým nebudú „al dente“. Potom ich sceďte a odložte.
  5. Na panvicu pridajte pretlačené strúčiky cesnaku a miešajte asi minútu, dokým cesnak nezačne voňať.
  6. Vložte uvarené pennoni giganti na panvicu s opekanými šampiňónmi a slaninou. Zamiešaj to dobre, aby sa chute zmiešali.
  7. Pridajte nivu do zmesi a opatrne premiešajte, kým sa syr nerozpustí a nevytvorí smotanovú omáčku.
  8. Ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ a korenie obtiahnuté podľa svojho vkusu.
  9. Servírujte okamžite a môžete ozdobiť ďalším strúčikom nivy.

Prajem vám dobrú chuť!

 

Pennoni giganti s opečenými šampiňónmi slaninkou a nivovou - 2

2) Pennoni giganti s opečenými šampiňónmi slaninkou a nivovou

Ingrediencie:

  • 300 g pennoni giganti (veľké penne)
  • 200 g šampiňónov (môžete využiť aj iné huby podľa preferencií)
  • 100 g slaninky
  • 100 g nivy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
  • parmezán na posypanie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava cestovín: Vo veľkom hrnci priveďte osolenú vodu do varu. Vložte pennoni giganti a varte podľa pokynov na obale, zvyčajne 10-12 minút, alebo kým nie sú „al dente“. Po ich uvarení ich sceďte a odložte nabok.

  2. Príprava ingrediencií: Medzitým nakrájajte slaninku na malé kocky a šampiňóny na plátky. Cesnak rozdrvte plochou stranou noža – uvoľní sa ešte viac arómy.

  3. Opekanie slaninky: Na panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú slaninu a opečte ju dozlatista, občas premiešajte.

  4. Pridanie cibule a cesnaku: Do panvice so slaninou pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatú farbu.

  5. Opekanie húb: Pridajte nakrájané šampiňóny a smažte, kým nezmäknú a vyprchá z nich voda, asi 5-7 minút. Osoľte soľou a okoreňte podľa preferencií.

  6. Zmiešanie s cestovinami: Do panvice vložte uvarené pennoni giganti a dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Pridajte nakrájanú nivu a jemne premiešajte, aby sa syr začal roztápať a obalil cestoviny.

  7. Podávanie: Hotové jedlo podávajte na tanieri, posypte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a podľa chuti pridajte nastrúhaný parmezán.

  8. Vychutnajte si!

Tento recept je výnimočnou kombináciou chutí a textúr. Pennoni giganti spoločne s opraženými hubami, slaninou a krémovou nivou tvoria jedinečné jedlo, ktoré si obľúbite. Bon appétit!

You may also like
Šaláty

Cestovinový šalát s jablkami, so syrom a špenátom

2 Mins read
  Recept: Šalát z cestovín s jablkami, syrom a špenátom. Ingrediencie: Postup: Dobrú chuť! 2) Cestovinový šalát s jablkami, so syrom a…
Šaláty

Makarónový šalát recept

2 Mins read
  Tu je jednoduchý návod na prípravu šalátu z cestovín: Všetky potrebné suroviny: 250 g cestovín 2 vajíčka 1 menšia cibuľa 1…
Cestoviny

Labužnícke makaróny - recept 

2 Mins read
  Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na lahodné makaróny: Ingrediencie: Postup: Dúfam, že vám tento recept pomôže pripraviť úžasné lahodné makaróny! Dobrú…

38 komentárov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *