Rozumiem, že hľadáte návod na prípravu jedla nazvaného „Pennoni giganti s opraženými šampiňónmi, slaninou a nivou“. Tu je recept, ktorý môžete vyskúšať:
Suroviny:
- 400 g pennoni giganti (veľké trubičkové cestoviny)
- 200 g šampiňónov
- 150 g slaniny
- 100 g nivy (syra)
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- soľ a korenie podľa preferencií
Pennoni giganti s opraženými šampiňónmi, slaninkou a nivou
Príprava:
- Na panvici rozohrejte pár kvapiek olivového oleja na strednom ohni.
- Šampiňóny umyte a nakrájajte na tenké plátky. Slaninu rozkrájajte na malé kocky.
- Na panvicu pridajte nakrájanú slaninu a opečte ju, kým nebude chrumkavá. Následne pridajte nakrájané šampiňóny a pokračujte v opekaní, až kým nebudú zlatisté.
- Medzitým uvarte pennoni giganti vo vriacej osolenej vode podľa pokynov na obale, kým nebudú „al dente“. Potom ich sceďte a odložte.
- Na panvicu pridajte pretlačené strúčiky cesnaku a miešajte asi minútu, dokým cesnak nezačne voňať.
- Vložte uvarené pennoni giganti na panvicu s opekanými šampiňónmi a slaninou. Dobre premiešajte, aby sa všetky zložky prepojili.
- Pridajte nivu do zmesi a opatrne premiešajte, kým sa syr nerozpustí a nevytvorí smotanovú omáčku.
- Ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ a korenie obtiahnuté podľa svojho vkusu.
- Servírujte okamžite a môžete ozdobiť ďalším strúčikom nivy.
Prajem vám dobrú chuť!
2) Pennoni giganti s opečenými šampiňónmi slaninkou a nivovou
Ingrediencie:
- 300 g pennoni giganti (veľké penne)
- 200 g šampiňónov (môžete využiť aj iné huby podľa preferencií)
- 100 g slaninky
- 100 g nivy
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa vkusu
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
- parmezán na posypanie (voliteľné)
Postup:
-
Príprava cestovín: Vo veľkom hrnci priveďte osolenú vodu do varu. Vložte pennoni giganti a varte podľa pokynov na obale, zvyčajne 10-12 minút, alebo kým nie sú „al dente“. Po uvarení ich sceďte a odložte nabok.
-
Príprava ingrediencií: Medzitým nakrájajte slaninku na malé kocky a šampiňóny na plátky. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno.
-
Opekanie slaninky: Na panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú slaninu a opečte ju dozlatista, občas premiešajte.
-
Pridanie cibule a cesnaku: Do panvice so slaninou pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatú farbu.
-
Opekanie húb: Pridajte nakrájané šampiňóny a smažte, kým nezmäknú a vyprchá z nich voda, asi 5-7 minút. Osoľte a okoreňte podľa preferencií.
-
Zmiešanie s cestovinami: Do panvice vložte uvarené pennoni giganti a dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Pridajte nakrájanú nivu a jemne premiešajte, aby sa syr začal roztápať a obalil cestoviny.
-
Podávanie: Hotové jedlo podávajte na tanieri, posypte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a podľa chuti pridajte nastrúhaný parmezán.
-
Vychutnajte si!
Tento recept je výnimočnou kombináciou chutí a textúr. Pennoni giganti spoločne s opraženými hubami, slaninou a krémovou nivou tvoria jedinečné jedlo, ktoré si obľúbite. Bon appétit!