Perkelt z králika

Perkelt z králika predstavuje klasické slovenské jedlo s bohatou a lahodnou omáčkou. Tu je návod, ktorý môže byť pre vás užitočný:

Ingrediencie:

  • 600 g králičieho mäsa (nakrájaného na kusy)
  • 2 cibule (nakrájané na tenké plátky)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané na drobno)
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 2 lyžičky sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 1/4 lyžičky mletej červenej papriky
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čerstvo mletej čiernej rasce
  • 1 lyžička majoránky
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 500 ml hovädzieho vývaru alebo vody
  • 200 ml šľahačky
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate (na ozdobenie)

Perkelt z králika

Návod na prípravu:

Varešky na varenie cena?

Varešky na varenie cena?

Čítať viac »

  1. V hrnci zohrejte olej a osmahnite cibuľu do zlatista. Pridajte nasekaný cesnak a restujte ešte jednu minútu.
  2. Do hrnca vložte králičie mäso a opečte ho zo všetkých strán, pokiaľ nezíska zlatistú farbu.
  3. Pridajte sladkú papriku, rascu, soľ, čiernu rasť a majoránku. Premiešajte, aby sa korenie rovnomerne rozložilo.
  4. Pridajte hladkú múku a znovu premiešajte, aby sa múka dobre skĺzla so všetkými prísadami.
  5. Pomaly prilievajte hovädzi vývar alebo vodu. Miešajte, aby sa vytvorila omáčka.
  6. Zatvorte hrniec a varte na nízkej teplote približne 1,5 až 2 hodiny, alebo pokiaľ mäso nebude mäkké a omáčka sa nezhustí.
  7. Na záver pridajte šľahačku, aby sa omáčka stala jemnejšou.
  8. Podávajte s varenými zemiakmi alebo haluškami a posypte nastrúhanou petržlenovou vňaťou.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *