Na prípravu budete potrebovať tieto ingrediencie:
– 4 plátky kuracích pŕs
– 1 veľká hlávka kyslej kapusty
– 1 cibuľa
– 3 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie, mletá paprika
– olej na smaženie
Kuracie prsia plnené kyslou kapustou
Návod:
1. Kuracie prsia dôkladne umyte, osušte a nakrájajte na tenké plátky.
2. Kyslú kapustu prepláchnite teplou vodou, odstráňte pevnú časť a nakrájajte ju na chutné prúžky.
3. Olúpte cibuľu a cesnak a nasekajte ich na drobné kúsky.
4. Na panvici rozohrejte olej a osmahnite na ňom cibuľu spolu s cesnakom.
5. Pridajte nakrájané kuracie prsia a opečte ich zo všetkých strán.
6. Následne pridajte nakrájanú kyslú kapustu a začnite ju variť, občas premiešajte.
7. Podlejte trochou vody a dochuťte soľou, korením a paprikou podľa vlastného uváženia.
8. Dusíme zmes ešte asi 10 minút, kým sa kuracie mäso a kyslá kapusta nezmenia na jemné.
9. Podávajte teplé, najlepšie v kombinácii s dusenou zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!