Plnka do bratislavskych rožkov

Potrebujeme:
– 250 g jemnej múky
– 250 ml mliečneho nápoja
– 1 vajíčko
– 20 g cukru
– 10 g kvasníc
– 2 lyžice roztopeného masla
– štipka soli
– olej na fritovanie

Plnka do bratislavských rožkov

Postup:
1. V miske rozpustíme cukor v teplom mlieku a pridáme kvasnice. Necháme kvasinky pôsobiť približne 10 minút, kým na povrchu nevytvorí pena.
2. Do pripraveného kvasu zapracujeme múku a štipku soli. Vajce rozdelíme na bielok a žĺtok, pričom žĺtok pridáme do zmesi. Všetko dôkladne premiešame.
3. Vmiešame roztopené maslo a opäť poriadne premiešame, aby sa jednotlivé ingrediencie spojili.
4. Misku zakryjeme utierkou a necháme cesto kysnúť na teplom mieste približne 1-2 hodiny, dokiaľ sa jeho objem zdvojnásobí.
5. Panvicu si vyhrejeme na strednom plameni a dno panvice potrieme olejom. Pomocou lyžice odoberáme malé množstvá cesta a vkladáme ich na rozohriate dno panvice.
6. Fritujeme rožky z oboch strán, kým nebudú pekne zlatisté. Skladáme ich na kuchynský papier, aby sme odstránili prebytočný olej.
7. Hotové rožky môžeme servírovať ešte teplé s džemom, medom alebo iným obľúbeným posypom. Užite si ich!

Pripomíname, že pri príprave jedál vždy dodržujte základné hygienické pravidlá.

Ako uvariť ňoky?

Ako uvariť ňoky?

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *