Plnka do korpusu

Plnka do korpusu predstavuje vynikajúci spôsob, ako obohatiť tortu o šťavnatosť a výnimočnú chuť. Tu je jednoduchá receptúra pre plnku do korpusu v slovenčine:

Potrebujete:
– 250 ml mlieka
– 200 g cukru
– 4 vaječné žĺtky
– 2 lyžice múky
– 2 lyžice škrobu
– 1 balenie vanilkového cukru
– 250 ml smotany na šľahanie

Plnka do korpusu

Postup:
1. V hrnci zohrejte mlieko s 150 g cukru na strednom ohni a priveste k varu.

2. V miske spojte vaječné žĺtky s ostatným cukrom, múkou, škrobom a vanilkovým cukrom. Dobre premiešajte, aby vznikla hladká hmota.

3. Postupne prilievajte teplé mlieko k zmesi žĺtkov a stále miešajte, aby sa všetky prísady dôkladne prepojili.

4. Vráťte zmes späť do hrnca a na miernom ohni za stáleho miešania varte, kým sa nezahustí. Trvanie procesu je približne 5-7 minút.

Kuracie prsia jednoduche recepty

Kuracie prsia jednoduche recepty

Čítať viac »

5. Akonáhle je zmes dostatočne hustá, odstráňte hrniec z tepelného zdroja a nechajte ju úplne vychladnúť.

6. V samostatnej mise vyšľahajte smotanu na šľahanie, až kým nevzniknú pevnú šľahačku.

7. Pomaly začnite primiešavať vyšľahanú smotanu do vychladnutej zmesi a opatrne miešajte, aby ste dosiahli hladkú a krémovú konzistenciu.

Plnka je teraz pripravená na použitie! Môžete ju využiť na naplnenie korpusu rôznych zákuskov, tort či iných dezertov. Po vychladení sa plnka ľahko nanáša na korpus a dodá mu lahodnú chuť a bohatšiu textúru.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *