Plnka do kuracej rolady

Potrebujete:

– 4 kuracie prsia
– 150g šunky
– 100g syra (napríklad eidam)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie
– olej na smaženie

Plnka do kuracej rolády

Postup:

1. Kuracie prsia dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou.

2. Na kocky nakrájajte šunku, syr, cibuľu a cesnak.

3. Do panvice nalejte trochu oleja a na ňom orestujte cibuľu a cesnak. Pridajte šunku a orestujte ju.

4. Vymačkajte kuracie prsia tak, aby vytvorili hrubší plát.

5. Plát kuracieho mäsa osolte, okoreňte a rovnomerne natrite pripravenou plnkou.

6. Zrolujte kuracie mäso do rolády a priviazte ju kuchynskou špagátou.

7. Na panvici rozohrejte olej a vložte roládu. Opečte ju zo všetkých strán, aby získala peknú zlatohnedú farbu.

8. Roládu po opečení preložte do pekáča a vložte do predhriatej rúry.

9. Pečte roládu pri teplote 180 stupňov Celzia približne 30-40 minút.

10. Hotovú roládu nechajte chvíľu odležať, aby sa mäso uvoľnilo, potom ju nakrájajte na plátky a podávajte.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *