Plnka do kuracej rolady
Potrebujete:
– 4 kuracie prsia
– 150g šunky
– 100g syra (napríklad eidam)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie
– olej na smaženie
Plnka do kuracej rolády
Postup:
1. Kuracie prsia dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou.
2. Na kocky nakrájajte šunku, syr, cibuľu a cesnak.
3. Do panvice nalejte trochu oleja a na ňom orestujte cibuľu a cesnak. Pridajte šunku a orestujte ju.
4. Vymačkajte kuracie prsia tak, aby vytvorili hrubší plát.
5. Plát kuracieho mäsa osolte, okoreňte a rovnomerne natrite pripravenou plnkou.
6. Zrolujte kuracie mäso do rolády a priviazte ju kuchynskou špagátou.
7. Na panvici rozohrejte olej a vložte roládu. Opečte ju zo všetkých strán, aby získala peknú zlatohnedú farbu.
8. Roládu po opečení preložte do pekáča a vložte do predhriatej rúry.
9. Pečte roládu pri teplote 180 stupňov Celzia približne 30-40 minút.
10. Hotovú roládu nechajte chvíľu odležať, aby sa mäso uvoľnilo, potom ju nakrájajte na plátky a podávajte.
Dobrú chuť!