Plnka do kysnutého závinu

Ingrediencie:
– 250 g hladkej múky
– 120 ml mliečneho nápoja
– 50 g kryštálového cukru
– 50 g rozpusteného masla
– 1 kus vajca
– 7 g sušeného droždia
– 1 štipka kuchynskej soli
– 1 citrón (kôra)

 

Náplň do kysnutého závinu

Postup:

1. V miske skombinujte múku, cukor, soľ a droždie.

2. Následne pridajte mlieko, roztopené maslo, vajce a citrónovú kôru. Dôkladne miešajte, až kým sa všetky zložky nespoja.

3. Vypracujte jemné cesto, ktoré sa nelepí na vaše ruky. Ak by sa cesto zdalo príliš suché, pridajte trošku mlieka. Ak je zase príliš lepkavé, prisypte múku.

4. Cesto nechajte odpočívať a kysnúť približne 1,5 hodiny na teplom mieste, kým sa jeho objem zdvojnásobí.

Bravčové rebierka s wasabi dípom

Bravčové rebierka s wasabi dípom

Čítať viac »

5. Po vykysnutí znova cesto prepracujte a rozvaľkajte na tenký obdĺžnik.

6. Na pripravený plát cesta môžete naniesť náplň podľa svojich preferencií, ako napríklad makovú, tvarohovú alebo ovocnú.

7. Upečený plát cesta nechajte ešte chvíľu kysnúť.

8. Po vykysnutí závin pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 30-40 minút, kým nadobudne zlatistý odtieň a nezačne sa odlepovať od plechu.

9. Po upečení nechajte závin vychladnúť a môžete ho servírovať.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *