Plnka do lineckých koláčikov

Na prípravu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

250 g hladkej múky
150 g zmäknutého masla
80 g práškového cukru
2 žĺtky
1 balenie vanilkového cukru
½ lyžičky prášku do pečiva
Marmeláda na plnenie (môže byť napríklad malinová, marhuľová alebo čerešňová)

 

Plnka na linecké koláčiky

Návod:

1. V širokej miske skombinujte múku, práškový cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva.

2. K tejto zmesi pridajte zmäknuté maslo a žĺtky. Vymiesťte, kým nevznikne hladké cesto.

3. Cesto zakryte a odložte ho do chladničky na 30 minút, aby sa správne spracovalo.

4. Po uplynutí 30 minút vyberte cesto z chladničky a nechajte ho 5 minút odpočívať pri izbovej teplote.

5. Rozváľajte cesto na pomúčenej pracovnej ploche na hrúbku približne 3 mm.

Ako upiecť kačku?

Ako upiecť kačku?

Čítať viac »

6. Pomocou vykrajovačiek vyrežte koláčiky. Polovicu koláčikov ponechajte bez dierky, to budú spodné časti, a z druhej polovice vyrežte malé dierky – to budú horné časti.

7. Umiestnite koláčiky na plech vystlaný papierom na pečenie. Nezabudnite nechať medzi jednotlivými kusmi dostatočný priestor, pretože sa pri pečení trochu zväčšia.

8. Koláčiky pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 12-15 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.

9. Nechajte koláčiky úplne vychladnúť na plechu.

10. Na spodné časti koláčikov naneste marmeládu a pritlačte na ne horné časti s dierkou, akoby ste ich lepidlo.

Vaše linecké koláčiky sú pripravené a môžete ich podávať. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *