Plnka do lineckých koliesok

Budete potrebovať:

– 200 g hladkej múky
– 120 g mletých orechov
– 100 g práškového cukru
– 150 g masla
– 1 vajce
– 1 balenie vanilkového cukru
– štipku soli
– džem (napríklad malinový) na naplnenie

 

Mleté teľacie mäso v kapustových listoch

Mleté teľacie mäso v kapustových listoch

Čítať viac »

Plnka do lineckých koliesok

Postup:
1. V mise kombinujte múku, orechy, práškový cukor, vanilkový cukor a soľ.
2. Následne pridajte nakrájané studené maslo a rukami premiešajte, kým nedosiahnete drobivú konsistenciu.
3. Pridajte vajce a vytvorte hladké cesto. V prípade, že je zmes príliš suchá, môžete pridať trochu vody.
4. Cesto zabaľte do fólie a nechajte odpočívať v chladničke približne 30 minút.
5. Rozohrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
6. Z pripraveného cesta formujte malé guľôčky a uložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
7. S pomocou prstu vytvorte v strede každej guľky malú jamku a naplňte ju džemom.
8. Pečte koláčiky v rúre približne 12-15 minút, alebo kým nezačnú zlatistať.
9. Po vybratí z rúry nechajte koliečka vychladnúť na plechu a následne ich môžete servírovať.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *