Potrebujete:
– 200 g hladkej múky
– 120 g pomletých orechov
– 100 g práškového cukru
– 150 g masla
– 1 vajce
– 1 balíček vanilkového cukru
– štipka soli
– džem (napríklad z malín) na plnenie
Plnka do lineckých koliesok
Postup:
1. V miske zmiešajte múku, orechy, práškový cukor, vanilkový cukor a soľ.
2. Pridajte nakrájané studené maslo a rukami premiešajte, kým nevznikne drobivá zmes.
3. Pridajte vajce a vytvarujte hladké cesto. Ak je cesto príliš suché, pridajte trochu vody.
4. Cesto zabalte do klímu a nechajte odpočívať v chladničke asi 30 minút.
5. Rozhrejte si rúru na 180 stupňov.
6. Z cesta vytvorte malé guľôčky a vyložte ich na plech s papierom na pečenie.
7. Pomocou prsta vytvorte malú jamku v strede každej guľky a naplňte ju džemom.
8. Koliečka pečte v rúre asi 12-15 minút, alebo kým nezačnú zlatisto hnedať.
9. Po vybratí z rúry nechajte koliečka vychladnúť na plechu a potom ich môžete podávať.