Plnka do medových plátov zo salka

Tu je recept na plnku do medových plátov zo šálky:

Potrebujeme:
– 200 g medu
– 100 g mletých orechov
– 50 g sušených sliviek
– 50 g sušených marhúľ
– 50 g mletých mandlí
– 50 g mletých lieskových orechov
– 1 lyžička škorice
– 1 lyžička kakaa
– 1 lyžička rumu (voliteľné)
– 1 vanilkový cukor
– lyžica masla na spracovanie

 

Plnka do medových plátov zo salka

Postup:
1. Sušené slivky a marhule najprv namočíme do vody, aby zmäknuli.
2. Mleté orechy, mandle a lieskové orechy zmiešame dohromady.
3. Do hrnca pridáme med, vanilkový cukor, škoricu a kakao. Všetko spolu dobre premiešame a zahrievame na miernom ohni, až kým sa med rozpustí. Dáme stranou chladnúť.
4. Uvarené slivky a marhule pretlačíme vidličkou alebo ich rozmixujeme na hladký pyré.
5. V hrnci s medom pridáme mleté orechy a nutnú časť slivkového a marhuľového pyré. Premiešame dohromady.
6. Ak vám táto plnka nie je dostatočne sladká, môžete pridať trochu rumu podľa chuti.
7. Necháme plnku vychladnúť v chladničke aspoň 2 hodiny, aby sa stuhla a dala sa ľahšie spracovávať.
8. Plnku môžeme na medové pláty nanášať lyžicou alebo pomocou pečičiek.
9. Po spracovaní plnky necháme pláty ešte niekoľko hodín odpočívať, aby sa spojenie medzi plnkou a medovým plátom zosilnilo.
10. Pred podávaním môžeme pláty posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť čokoládovou polevou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *