Na prípravu plnky do orechovej torty budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 200 g mletých orieškov
– 200 ml mlieka
– 150 g cukru
– 60 g masla
– 2 vajcia
– vanilkový cukor
– citrónová kôra
Plnka do orechovej torty
Postup:
1. Vo veľkom hrnci zohrejte mlieko spolu s mletými orechami, pridajte cukor a vanilkový cukor. Nechajte zmes varíť na miernom ohni, občas premiešajte.
2. V menšom hrnci rozpustite maslo a potom pridajte do orechovej zmesi. Pokračujte varením, kým sa zmes nestane hustejšou a ťahavou.
3. Oddelte žĺtky od bielkov. Ku zmesi pridajte žĺtky a dobre ich premiešajte.
4. Na záver pridajte citrónovú kôru a vymiešajte.
Vaša plnka do orechovej torty je pripravená! Môžete ju použiť na plnenie tortových korpusov alebo medzi korpusy rovno podrvenými keksíkmi. Dobrú chuť!