Plnka do suhajd je jednoduchá a chutná. Budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 500 g mletého mäsa (hovädzieho alebo bravčového)
– 1 cibuľa, jemne nasekaná
– 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– 1 lyžička mletej rasce
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– olej na smaženie
Plnka do šuhájd
Postup:
1. V panvici na ohni si zohrejte olej a pridajte cibuľu. Orestujte ju do zlatista.
2. Pridajte cesnak a nechajte ho chvíľu orestovať spolu s cibuľou.
3. Pridajte mleté mäso a za stáleho miešania ho opražte, kým sa nezmení farba na svetlohnedú.
4. Potom pridajte papriku, rasce, soľ a korenie a premiešajte, aby sa všetky ingrediencie dobre premiešali a mäso dostalo chuť.
5. Nechajte plnku vychladnúť na izbovú teplotu.
6. Suhajdu rozložte na čistý a voľne pracovný povrch a na jednej strane naneste plnku v rovnomernom množstve.
7. Úzky koniec suhajdy zrolujte s plnkou a pevne utlačte okraje, aby sa plnka nevytisla.
8. Suhajdu otočte, aby bol šev dole a pekne ju zrolujte. Nenechajte medzery, aby sa plnka pri pečení nevytečovala.
9. Suhajdu môžete dať do vymastenej pekáča a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov C asi 30 až 40 minút, až kým nezíska zlatohnedú farbu.
10. Hotovú suhajdu nechajte trochu vychladnúť a potom ju nakrájajte na plátky.
Plnka do suhajdy je hotová! Môžete ju podávať ako hlavné jedlo so zemiakovým prílohou, prípadne do pečiva ako sendvič. Dobrú chuť!