Plnka do šuhájd

Plnka do suhajd je jednoduchá a chutná. Budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 500 g mletého mäsa (hovädzieho alebo bravčového)
– 1 cibuľa, jemne nasekaná
– 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– 1 lyžička mletej rasce
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– olej na smaženie

 

Plnka do šuhájd

Postup:

1. V panvici na ohni si zohrejte olej a pridajte cibuľu. Orestujte ju do zlatista.
2. Pridajte cesnak a nechajte ho chvíľu orestovať spolu s cibuľou.
3. Pridajte mleté mäso a za stáleho miešania ho opražte, kým sa nezmení farba na svetlohnedú.
4. Potom pridajte papriku, rasce, soľ a korenie a premiešajte, aby sa všetky ingrediencie dobre premiešali a mäso dostalo chuť.
5. Nechajte plnku vychladnúť na izbovú teplotu.
6. Suhajdu rozložte na čistý a voľne pracovný povrch a na jednej strane naneste plnku v rovnomernom množstve.
7. Úzky koniec suhajdy zrolujte s plnkou a pevne utlačte okraje, aby sa plnka nevytisla.
8. Suhajdu otočte, aby bol šev dole a pekne ju zrolujte. Nenechajte medzery, aby sa plnka pri pečení nevytečovala.
9. Suhajdu môžete dať do vymastenej pekáča a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov C asi 30 až 40 minút, až kým nezíska zlatohnedú farbu.
10. Hotovú suhajdu nechajte trochu vychladnúť a potom ju nakrájajte na plátky.

Plnka do suhajdy je hotová! Môžete ju podávať ako hlavné jedlo so zemiakovým prílohou, prípadne do pečiva ako sendvič. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *