Plnka do šuhájd

Plnka do šuhájd je jednoduchá a chutná. Na prípravu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 500 g mletého mäsa (môže byť hovädzie alebo bravčové)
– 1 cibuľa, drobne nasekaná
– 2 strúčiky cesnaku, drobne nasekané
– 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
– 1 čajová lyžička mletej rasce
– soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
– olej na orestovanie

 

Plnka do šuhájd

Postup:

Polievka z vatovca

Polievka z vatovca

Čítať viac »

1. Na panvici si zohrejte olej a pridajte nasekanú cibuľu. Orestujte ju do svetlo zlatista.
2. Po pridaní cesnaku pokračujte v pražení spolu s cibuľou, aby sa ich chute prepojili.
3. Nasypte mleté mäso a za neustáleho miešania ho opražte, kým sa farba nezmení na svetlohnedú.
4. Následne do zmesi pridajte papriku, rascu, soľ a korenie a dôkladne premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili a mäso dostalo chuť.
5. Nechajte plnku vychladnúť na izbovú teplotu.
6. Suhajdu položte na čistý a voľný pracovný stôl, na jednú stranu naneste plnku rovnomerne.
7. Zrolujte úzky koniec suhajdy s plnkou a pevne utlačte okraje, aby sa plnka nevytlačila.
8. Otočte suhajdu tak, aby bol šev naspodu a dôkladne ju zrolujte, aby ste predišli medzerám, ktoré by mohli spôsobiť vytiecť plnku pri pečení.
9. Suhajdu vložte do vymastenej pekáča a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 30 až 40 minút, kým nezíska zlatohnedú farbu.
10. Po upečení nechajte suhajdu chvíľu vychladnúť a potom ju nakrájajte na plátky.

Plnka do šuhájd je pripravená! Môžete ju servírovať ako hlavnú jedlo so zemiakovou prílohou alebo ako súčasť sendviča. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *