Plnka do tekvice

Plnka do tekvice patrí medzi veľmi obľúbené pokrmy na Slovensku počas jesenného obdobia a Vianoc. Tu je jednoduchý recept v slovenčine:

Budeme potrebovať:
– 1 stredne veľkú tekvicu
– 200 g mletého mäsa (hovädzie alebo bravčové)
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 vajce
– soľ a korenie podľa chuti
– nasekanú petržlenovú vňať

 

Plnka do tekvice

Návod:
1. Najprv rozrežeme tekvicu na polovice a opatrne odstránime semienka.
2. Cibuľu a cesnak nakrájame na jemné kúsky a osmažíme ich na panvici s troškou oleja, kým nezískajú zlatú farbu.
3. K nim pridáme mleté mäso a opekáme, kým nie je mäso dôkladne prepečené.
4. Dochutíme zmes soľou a korením podľa vlastného uváženia.
5. Do misky vložíme mäsovú zmes, pridáme vajce a nasekanú petržlenovú vňať.
6. Všetky ingrediencie dôkladne premiešame, aby sa spojili do homogénnej zmesi.
7. Naplníme tekvice pripravenou plnkou.
8. Naplnené tekvice uložíme na plech alebo do pekáča a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňoch približne 30-40 minút, alebo kým tekvica nie je mäkká a plnka pekne prepečená.
9. Podávame horúce ako hlavnú porciu alebo ako prílohu.

Maďarské halászle polievka

Maďarské halászle polievka

Čítať viac »

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *