Plnka do trubičiek z lístkového cesta

Zoznam ingrediencií:
– 250g lístkového cesta
– 200g syra s pevným obsahom (napr. eidam, hermelín, gouda)
– 100g šunky
– 1 vajce
– soľ, čierne korenie mleté
– olej na fritovanie

 

Náplň do trubičiek z lístkového cesta

Príprava:

1. Nechajte listkové cesto chvíľu oddychovať pri izbovej teplote, aby zmäklo.

2. Na pomúčenej doske rozvaľkajte lístkové cesto na hrúbku zhruba 3-4mm.

3. Syr a šunku nakrájajte na jemné pásiky.

4. Na povrch rozvaľkaného cesta rozložte pásiky syra a šunky.

5. Posypte soľou a mletým čiernym korením podľa vašich preferencií.

Bravčové rebierko na hríboch

Bravčové rebierko na hríboch

Čítať viac »

6. Zrolujte lístkové cesto s náplňou a ponorte do rozšľahaného vajíčka.

7. Na panvici zahrejte olej na stredne silnom ohni.

8. Rolky z listkového cesta opečte na panvici z každej strany do zlatista.

9. Hotové rolky vyložte na papierový uterák, aby ste odstránili prebytočný olej.

10. Podávajte ešte teplé, spolu s omáčkou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *