Plnka do zajaca

Ingrediencie:
– 1 zajac (približne 1,5 kg)
– 2 cibule
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 2 petržlenové korene
– 2 lyžice hladkej múky
– 200 ml bieleho vína
– 500 ml vývaru
– 2 lyžice sladkej smotany
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– olej na vyprážanie

 

Plnka do zajaca

Postup:
1. Zajaca dôkladne vyčistite, umyte a nakrájajte na menšie kusy.
2. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na drobné úlomky.
3. Mrkvu a petržlenové korene umyte a nakrájajte na kruhy.
4. Vo veľkom hrnci rozohrejte olej a osmažte cibuľu a cesnak, až kým nezískajú zlatistú farbu.
5. Pridajte kusy zajaca a opekajte ich zo všetkých strán, až kým nebudú krásne hnedé.
6. Do mixu vložte mrkvu a petržlenové korene a spoločne opekajte približne 5 minút.
7. Zmes vyberte z hrnca a na jej miesto vsypte múku. Opekajte, až múka zhnedne.
8. Pomaly prilejte víno a neustále miešajte, kým sa alkohol nevyparí.
9. Zajaca a zeleninu vráťte späť do hrnca.
10. Zalejte vývarom, pridajte soľ a korenie podľa vkusu. Zakryte hrniec a dusíme na nízkej teplote okolo 2 hodín, kým sa zajac nezmäkne.
11. Po 2 hodinách odstráňte pokrievku a nechajte omáčku redukovať na požadovanú hustotu.
12. Pred podávaním vmiešajte do omáčky lyžicu smotany, aby sa dosiahla krémová textúra.
13. Servírujte s prílohou, ako sú knedle alebo cestoviny.

Fazuľová polievka – krémová

Fazuľová polievka – krémová

Čítať viac »

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *