Plnka do zmrzliniek

Potrebujeme:

– 500 ml šľahačkovej smotany
– 200 ml mlieka
– 150 g cukru
– 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

 

Náplň do zmrzlinových pohárikov

Postup:

1. V hrnci zahrejeme šľahačkovú smotanu, mlieko a cukor na miernom ohni, kým sa cukor úplne nerozpustí. Nepripravujeme, len ohrievame.

2. S odstránením z ohňa pridáme vanilkový extrakt. Dobre premiešame.

3. Pripravenú zmes prelejeme do vhodnej nádoby a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

4. Nádobu s vychladnutou zmesou umiestnime do mrazničky na 30 minút.

Tvarohové lievance s citrónovou kôrou

Tvarohové lievance s citrónovou kôrou

Čítať viac »

5. Po uplynutí 30 minút vyberieme zmes von a starostlivo ju premiešame mixérom alebo metličkou na šľahanie. Týmto postupom rozbijeme vytvorené kryštáliky ľadu.

6. Nádobu znovu umiestnime do mrazničky a necháme mraziť ďalších 30 minút.

7. Tento proces opakujeme ešte dvakrát, až kým zmrzlina nezíska hladkú a krémovitú textúru.

8. Hotovú zmrzlinu presunieme do vhodného zdravého kontajnera a znovu ju uložíme do mrazničky na minimálne 4 hodiny, najlepšie cez noc.

9. Pred servírovaním necháme zmrzlinu niekoľko minút na izbovej teplote, aby trochu zmäkla, a potom môžeme začať podávať.

10. Zmrzlina je pripravená na servírovanie. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *