Plnka gaštanové pyré

Plnka gastanovej pyré je dokonalou sladkou pochúťkou, ktorá je ideálna pre vytvorenie chutných dezertov. Tu je recept v slovenskom jazyku:

Potrebujeme:
– 500 g varených kaštanov
– 100 g masla
– 100 g práškového cukru
– 1 vanilkový cukor
– 2 lyžice rumu (podľa chuti)
– štipka soli
– 100 ml šľahačkovej smotany (na ozdobenie)

 

Plnka gaštanové pyré

Postup:
1. Varené kaštany vložíme do hrnca a zahrejeme, aby boli ľahko rozdrviteľné. Môžeme ich aj drvením viac nadrobno alebo použiť elektrický mixér.
2. Vo veľkej miske zmiešame maslo, práškový cukor, vanilkový cukor, rum a soľ. Všetky ingrediencie dobre premiešame, až kým nebudú hladké a krémové.
3. Pridáme rozdrvité kaštany do zmesi a opäť dobre premiešame, až kým sa všetko dobre spojí.
4. Hotovú plnku gastanového pyré môžeme použiť na rôzne dezerty, ako napríklad závin, tortu, palacinky alebo koláče. Taktiež ju môžeme ozdobiť šľahačkou a posypať strúhanou čokoládou.

Toto jednoduché a chutné gastanové pyré môžeme prispôsobiť svojim chuťovým preferenciám pridávaním alebo vynechávaním ingrediencií. Skvelým doplnkom môže byť aj prírodný javorový sirup alebo kávový likér. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *