Plnka gaštanové pyré

Plnka z gaštanového pyré predstavuje skvostnú sladkú delikatesu, ktorá je dokonale vhodná na prípravu lahodných dezertov. Tu je recept v slovenskom jazyku:

Potrebujeme:
– 500 g uvarených gaštanov
– 100 g masla
– 100 g práškového cukru
– 1 balíček vanilkového cukru
– 2 lyžice rumu (podľa osobných preferencií)
– štipka soli
– 100 ml šľahačkovej smotany (na dekoráciu)

 

Gaštanové pyré na plnku

Postup:
1. Uvarené gaštany vložíme do hrnca a opečieme, aby sa dali jednoducho rozdrviť. Môžeme ich tiež rozdrviť na menšie kusy alebo použiť mixér na elektrické šľahanie.
2. V priestrannej miske zmiešame maslo, práškový cukor, vanilkový cukor, rum a soľ. Všetky zložky dôkladne premiešame, kým nevytvoríme hladkú a krémovú zmes.
3. Rozdrvené gaštany pridáme do pripravenej zmesi a opäť dobre premiešame, kým sa všetky ingrediencie nespoja.
4. Hotovú gaštanovú plnku môžeme využiť na rôzne dezerty, ako sú závin, torty, palacinky alebo koláče. Ozdobiť ju môžeme šľahačkou a posypať nastrúhanou čokoládou.

Ako uvariť želatínu?

Ako uvariť želatínu?

Čítať viac »

Toto jednoduché a chutné gaštanové pyré môžeme prispôsobiť svojim chutiam pridaním alebo vynechaním niektorých zložiek. Skvelým doplnkom by mohol byť aj prírodný javorový sirup či kávový likér. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *