Potrebujeme:
– 250 g mascarpone
– 100 g bielej čokolády
– 2 lyžice práškového cukru
– 1 balenie vanilkového cukru
– 2 vajíčka
– 150 ml šľahačky
– 2 polievkové lyžice kakaového prášku
– 1 polievková lyžica masla
Plnka s mascarpone a bielou čokoládou
Postup:
1. Najprv rozpustíme bielu čokoládu spolu s maslom vo vodnom kúpeli a necháme ju vychladnúť.
2. V mixéri skombinujeme mascarpone, práškový cukor a vanilkový cukor a dôkladne premiešame.
3. Oddelíme žĺtky od bielkov. K zmesi s mascarpone pridáme žĺtky a opäť dôkladne zmixujeme.
4. Šľahačku ušľaháme do tuhej konzistencie a opatrne ju zapracujeme do zmesi s mascarpone.
5. Bielka ušľaháme do pevného snehu a jemne ich vmiešame do zmesi s mascarpone.
6. Do zmesi prisypeme rozpustenú bielu čokoládu a opäť všetko dobre premiešame, aby sa všetky zložky spojili.
7. Pripravenú plnku vylejeme do vymastenej formy a umiestnime ju do chladničky na minimálne 2-3 hodiny na vychladnutie.
8. Pred servírovaním posypeme plnku kakaovým práškom a môžeme podávať.
Dobrú chuť!