Tu je recept na plnku s mascarpone a salkom v slovenskom jazyku:

Ingrediencie:
– 250 g mascarpone
– 100 g práškového cukru
– 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
– 100 g hladkej soľanky
– 1 polievková lyžica rumu (voliteľné)
– Strúhaná čokoláda na ozdobu

 

Plnka mascarpone so salkom

Postup:
1. Do misky vlažné soľanky pridajte práškový cukor a miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.
2. Pridajte mascarpone a vanilkový extrakt. Dôkladne premiešajte, až kým nedosiahnete hladkú konzistenciu.
3. Ak chcete, môžete pridať aj rum a znova premiešajte.
4. Hotovú plnku prelejte do dresingovej fľaše alebo ihlou do torty vpichnite dierky a naplňte plnkou.
5. Podľa svojich predstáv ozdobte striekanou plnkou tortu a posypte strúhanou čokoládou.
6. Nechajte tortu odpočinúť v chladničke aspoň 2 hodiny, aby sa plnka pekne sťahovala.

Takto pripravenú plnku môžete použiť na rôzne dezerty alebo torty. Má sladkokyslú chuť s príjemnou arómou salka a dokonale doplní jemnosť mascarpone.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *