Potrebujete:
– 200 gramov mandľovej múky
– 200 gramov práškového cukru
– 3 bielka
– 50 gramov cukru
– farbivo na potraviny (neskôr si vyberte farbu)
– žemľové okrúhle sieťky
Plnka na makrónky
Postup:
1. V miske zmiešajte mandľovú múku a práškový cukor. Dobre ich preosejte, aby ste sa zbavili hrudiek.
2. Vezmite si veľkú misku a bielka vyšľahajte na sneh. Postupne pridávajte v cukor a šľahať, kým zmes nie je krémová a lesklá.
3. Teraz pridajte farbivo na potraviny po svojom výbere a miešajte, kým farba bude rovnomerne rozdelená.
4. Do zmesi postupne pridávajte mandľovú múku s cukrom. Opatrne miesťe, aby ste nedostali vzduch z vajec.
5. Zmesu dajte do vrecka na zdobenie a stláčajte na papier na pečenie tvar makroniek (veľkosť závisí od vás).
6. Nechajte makronky stáť aspoň 30 minút. Počas tejto doby sa im vytvorí krusta.
7. Pečte makronky vo vyhriatej rúre na 150 stupňov Celzia asi 15-20 minút.
8. Po upečení nechajte makronky úplne vychladnúť a potom ich odstráňte z papiera na pečenie.
9. Teraz môžete nalepiť dve makronky spolu s ľubovoľnou náplňou, ako je ganache, krém alebo džem.
Dobrú chuť!