Plnka na medové rezy - Recept

Medové rezy sú vynikajúcim dezertom, ktorý si môžete pripraviť doma. Tu je jednoduchý recept na plnku medových rezov po slovensky:

Budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 300 g medu
– 250 g masla
– 200 g práškového cukru
– 4 vajcia
– 500 g hladkej múky
– 1 balíček prášku do pečiva
– 300 ml smotany na šľahanie
– vanilkový extrakt podľa chuti
– 200 g mletých orechov

 

Plnka na medové rezy – Recept

Postup:

1. V miske zmiešajte maslo a med, až kým nezískate jednotnú hmotu.

2. Pridajte práškový cukor a poriadne premiešajte.

3. Vymiešajte vajcia a pridajte ich do zmesi.

4. Postupne pridávajte múku, do ktorej ste predtým premiešali prášok do pečiva.

5. Zmes nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie. Vložte do predhriatej rúry a pečte pri teplote 180 °C približne 40 minút, alebo kým rezy nebudú zlatisté.

6. Po upečení nechajte rezy vychladnúť a potom ich horizontálne rozkrojte na dve alebo viac plátov.

7. Smotanu na šľahanie vyšľahajte s vanilkovým extraktom do tuha.

8. Na spodný plát natriete vrstvu šľahanej smotany a posypte ju mletými orechmi. Pokladajte ďalšie pláty a opakujte postup až do hornej vrstvy.

9. Hornú vrstvu môžete ozdobiť ďalšou vrstvou smotany alebo pomocou orechov.

10. Medové rezy nechajte v chladničke aspoň hodinu stuhnúť a potom ich môžete podávať.

Tento recept na medové rezy je veľmi jednoduchý a výsledkom bude skvelý dezert, ktorý lahodne chutí a príjemne vonia. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *