Plnka na šuhajdy

Na prípravu náplne na šuhajdy budete potrebovať tieto zložky:

– 500 g mletého mäsa (môže byť hovädzie, bravčové alebo ich kombinácia)
– 1 cibuľu, jemne nasekanú
– 2 strúčiky cesnaku, rozpučené
– 1 vajce
– 2 plné lyžice strúhankovej alebo syrovej hmoty
– soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti
– 1/2 čajovej lyžičky mletej sladkej papriky
– olej

 

Náplň na šuhajdy

Postup:

1. V miske skombinujte mleté mäso, nasekanú cibuľu, rozpučený cesnak, vajce a strúhankovú/syrovú hmotu. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky zložky spojili.

2. Pridajte soľ, čierne korenie a mletú sladkú papriku podľa vašich preferencií. Zamiešajte, kým sa ingrediencie rovnomerne rozmiestnia.

Plnka s mascarpone a bielou čokoládou

Plnka s mascarpone a bielou čokoládou

Čítať viac »

3. Z mäsovej zmesi vytvarujte malé guľôčky alebo podlhovasté šuhajdy, podobajúce sa na karbonátky.

4. Na panvici zahrejte olej a pridajte šuhajdy. Opečte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu a chrumkavú kôrku.

5. Upečené šuhajdy položte na kuchynský papier, aby ste odstránili prebytočný olej.

Šuhajdy môžete servírovať ako samostatné jedlo, ako prílohu alebo so omáčkou. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *