Potrebujete:
– 250 g mascarpone
– 200 g tvaroh
– 50 g práškového cukru
– 1 vanilkový cukor
– 1 citrón (šťava a strúhanka z kôry)
– 2 vajcia
– 200 ml šľahačky na šľahanie
– piškóty alebo iné sušienky na spodok a okraje formy
– čokoládová poleva na ozdobenie (voliteľné)
Plnka s mascarpone a tvarohom
Postup:
1. V miske zmiešajte mascarpone, tvaroh, práškový cukor, vanilkový cukor, šťavu z citróna a strúhanku z citrónovej kôry. Dôkladne premiešajte, až kým nevznikne hladká zmes.
2. Voľnými rukami pridajte do misy dve vajcia a znova dobre premiešajte.
3. V šaláte rozšľahajte šľahačku do tuha. Potom jemne primiešajte šľahačku k zmesi mascarpone a tvarohu.
4. Do tortovej formy vysypte mleté piškóty alebo rozbité sušienky. Následne vlejte pripravenú smes do formy.
5. Potom tortu dajte do chladničky a nechajte odpočívať minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc. Tak sa smotana ztuhne a torta bude mať zároveň svieži a lahodný chuť.
6. Ak chcete túto tortu ozdobiť čokoládovou polevou, potom môžete do misky rozpustiť čokoládu na vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre. Následne ju jemne a rovnomerne prelejte na povrch torty.
7. Každopádne, po ozdobení tortu nechajte znova odpočívať v chladničke, aby sa poleva stuhla.
8. Na záver môžete tortu užívať!