Plnka z bielej čokolady a mascarpone

Suroviny:
– 200 g bielej čokolády
– 200 g mascarpone
– 100 ml smotany na šľahanie
– 1 vanilkový cukor
– 2 lyžice práškového cukru
– jahody (na dekoráciu, podľa preferencie)

 

Plnka z bielej čokolády a mascarpone

Postup:
1. Na vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu, až kým nebude celkom rozriedená. Necháme ju potom vychladnúť.
2. V dvoch samostatných miskách vyšľaháme smotanu na šľahanie spolu s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom.
3. Roztopenú a vychladnutú bielu čokoládu pridáme do mascarpone. Všetko dôkladne zamiešame, aby sme získali hladkú zmes.
4. K zmesi s mascarpone a bielou čokoládou opatrne primiešame vyšľahanú smotanu, kým sa ingrediencie dobre nespoja.
5. Plníme formičky alebo poháriky vrstvou náplne zo smotany a mascarpone. Povrch môžeme ozdobiť jahodami alebo iným ovocím podľa chuti.
6. Necháme plnku vychladnúť v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne však zanechajme cez noc, aby stuhla.
7. Hotovú plnku z bielej čokolády a mascarpone servírujeme a podávame.

Ako konzervovať chren?

Ako konzervovať chren?

Čítať viac »

Tento jednoduchý recept na plnku z bielej čokolády a mascarpone môžete využiť na prípravu dezertov alebo k zdobeniu iných sladkých pokrmov. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *