Recept na slovenskú polievku s krevetami:
Potrebujeme:
– 250 g kreviet (olúpaných, zbavených škrupiny)
– 1 cibuľu (jemne nasekanú)
– 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
– 2 mrkvy (nastrúhané)
– 2 zemiaky (na malé kocky)
– 1 pór (na jemné krúžky)
– 1 lyžicu olivového oleja
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a korenie podľa chuti
– čerstvú petržlenovú vňať (na ozdobu)
Polievka s krevetami
Postup:
1. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu s cesnakom. Opražte ich, kým nezmäknú a nezískajú sklovitý vzhľad.
2. Následne pridajte nastrúhanú mrkvu a zemiaky. Ešte pár minút ich opražte.
3. V hrnci zahrejte zeleninový vývar. Až začne vrieť, pridajte doň obsah panvice – cibuľu, cesnak, mrkvu a zemiaky.
4. Teplotu znížte a nechajte polievku variť asi 15-20 minút, kým sa zelenina dostatočne nezmäkne.
5. Následne do polievky pridajte krevety a pór. Varíme ešte 5 minút, aby sa krevety dobre uvarili.
6. Polievku dochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti.
7. Podávame do polievkových tanierov a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!