Recept na slovenskú polievku s krevetami:

Potrebujeme:
– 250 g kreviet (olúpaných, očistených)
– 1 cibuľu (jemne nasekanú)
– 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
– 2 mrkvy (nastrúhané)
– 2 zemiaky (na malé kocky)
– 1 pór (na jemné krúžky)
– 1 lyžicu olivového oleja
– 1 liter zeleninovej vývaru
– soľ a korenie podľa chuti
– čerstvú petržlenovú vňať (na ozdobu)

 

Polievka s krevetami

Postup:
1. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu a cesnak. Opražíme ich, kým sa stanú mäkkými a sklovitými.
2. Potom pridáme nastrúhanú mrkvu a zemiaky. Opražíme ich ešte pár minút.
3. V hrnci zahrejeme zeleninový vývar. Keď začne varí, pridáme obsah panvice – cibuľu, cesnak, mrkvu a zemiaky.
4. Znížime teplotu a necháme polievku variť približne 15-20 minút, kým sa zelenina zmäkne.
5. Potom do polievky pridáme krevety a pór. Varte ešte 5 minút, aby sa krevety dostatočne uvarené.
6. Polievku dochutíme soľou a korením podľa chuti.
7. Podávame do polievkových taniere a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *