Polievka s pórom

 

Hľadáte návod na prípravu polievky s pórom? Mám tu pre vás jednoduchý recept, ktorý si môžete vyskúšať.

Polievka s pórom

Ingrediencie:

  • 2 veľké cibuľky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 póry
  • 4 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • Sójová omáčka na dochutenie
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • Olivový olej na smaženie
  • Kôpor na ozdobu

 

Polievka s pórom

Postup:

  1. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte na drobné kúsky.
  2. Póry umyte a pokrájajte na tenké kolieska.
  3. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kocky.
  4. Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu s cesnakom, kým nezískajú zlatistú farbu.
  5. Pridajte nakrájané póry a pokračujte v dusení, dokým sa póry nezmäknú.
  6. Pridajte nakrájané zemiaky a zeleninový vývar. Varíme, kým sa zemiaky úplne neuvaria.
  7. Polievku rozmixujte na hladko pomocou tyčového mixéra. Ak je polievka príliš hustá, môžete pridať ešte trošku vývaru.
  8. Polievku dochuťte soľou, čiernym korením a sójovou omáčkou podľa vkusu.
  9. Podávame horúcu a ozdobenú kôprom.

Verím, že vám táto polievka zachutí!

Polievka s pórom-2

Plnka do praliniek

Plnka do praliniek

Čítať viac »

2) Polievka s pórom

Polievka s pórom je skvelým spôsobom, ako si osviežiť leto počas jarných dní. Tento výborný recept prinesie do vášho jedálnička nezvyčajnú kombináciu chutí, pričom pórek dodáva jedlu jemnosť a výnimočnú vôňu. Pre tých, ktorí hľadajú čerstvý spôsob, ako si vychutnať zeleninu, je táto polievka ideálnou voľbou!

Ingrediencie

Na prípravu chutnej polievky potrebujete:

  • 3 stonky póru
  • 2 zemiaky
  • 1 mrkvu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • čerstvý kôpor alebo petržlen na posypanie

Postup prípravy

Najprv dôkladne umyte a nakrájajte pórek na jemné kolieska. Dočistila som zemiaky aj mrkvu a na rad prišlo krájanie. Klasika zemiaky do kociek a mrkva na kotuľky (kolieska) Na panvici rozpáľte olivový olej a pridajte nakrájaný pór. Smažte ho, kým nezjemnie, a pridajte nasekaný cesnak. Po niekoľkých minútach pridajte zemiaky a mrkvu, premiešajte a zalejte zeleninovým vývarom.

Polievku varte približne 20 minút, alebo kým sú všetky suroviny mäkké. Na záver ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a korením. Polievku môžete podávať posypanú čerstvým kôprom alebo petržlenovou vňatou na zvýraznenie chuti.

Tento recept na polievku s pórom môžete jednoducho prispôsobiť svojim preferenciám. Dobrou chuťou!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *