Polievka z bažanta recepty

Recept na polievku z bažanta:

Potrebujeme:
– 1 bažant
– 2 cibule
– 3 mrkvy
– 2 strúčiky cesnaku
– Soľ a korenie podľa chuti
– Hríbiky (možno aj sušené)
– Petržlenová vňať na ozdobenie

 

Polievka z bažanta recepty

Postup:

1. Bažanta očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
2. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na drobné kúsky. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kolieska.
3. Do hrnca nalejeme vodu a pridáme bažanta, cibuľu, cesnak a mrkvu. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
4. Polievku varíme na miernom ohni, až kým bažant nebude mäkký (zvyčajne to trvá približne 30 minút).
5. Hríby umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Ak máme sušené hríby, môžeme ich pred použitím namočiť do vody.
6. Pridáme hríby do polievky a pokračujeme varením ešte 10 – 15 minút.
7. Na záver pripravíme polievku do hladka pomocou mixéra, aby sme dosiahli krémovú konzistenciu.
8. Polievku môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou a podávať teplú.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

5 Komentárov

  1. PohodovýKocúr píše:

    Tento recept na polievku z bažanta vyzerá skvele! Určite ho vyskúšam, pretože milujem domáce polievky. Znie to chutne a zdravé. Mám rád, keď je jedlo jednoduché a pritom výborné. Dúfam, že sa podarí!

  2. VeselýJanko píše:

    Wow, polievka z bažanta! To je niečo nové. Nikdy som to neskúšal, ale tento recept ma nadchol. Cítim sa inšpirovaný a určite si ju pripravím na víkendovú večeru. Určite bude skvelá!

  3. FialováKráľovná píše:

    Toto je presne to, čo som hľadala! Recept na polievku z bažanta je veľmi zaujímavý. Veľmi sa mi páči aj spôsob prípravy. Myslím si, že s hríbikmi to bude fantastické! Teším sa na varenie!

  4. ZlatýRybár píše:

    Bažantová polievka? Super nápad! Mám rád rôzne druhy polievok a táto vyzerá veľmi chutne. Určite vyskúšam aj s petržlenovou vňaťou na ozdobenie. Ďakujem za tento úžasný recept!

  5. MilyKocurko píše:

    Tento recept na polievku z bažanta vyzerá tak lákavo! Milujem kombináciu chuti zeleniny a mäsa, takto pripravené jedlo ma určite poteší. Je dobré vedieť o nových receptoch a inšpirovať sa nimi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *