Recept na polievku z bažanta:
Potrebujeme:
– 1 bažant
– 2 cibule
– 3 mrkvy
– 2 strúčiky cesnaku
– Soľ a korenie podľa chuti
– Hríbiky (môžu byť aj sušené)
– Petržlenová vňať na ozdobenie
Recepty na bažantovú polievku
Postup:
1. Bažanta dôkladne očistíme a rozkrájame na menšie kúsky.
2. Cibuľu a cesnak olúpeme a nasekáme na jemné kúsky. Mrkvu očistíme a pokrájame na kolieska.
3. Do hrnca nalejeme potrebné množstvo vody a vložíme bažanta, cibuľu, cesnak a mrkvu. Osolíme a okoreníme podľa vašej chuti.
4. Polievku varíme na miernom ohni, kým bažant nezmäkne (zvyčajne to trvá približne 30 minút).
5. Hríby umyjeme a nasekáme na drobné kúsky. Ak máme sušené hríby, môžeme ich pred použitím ponoriť do vody.
6. Hríby pridáme do polievky a varíme ešte 10 – 15 minút.
7. Na záver polievku rozmixujeme, aby sme získali jemnú krémovú konzistenciu.
8. Polievku môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou a podávať teplú.
Dobrú chuť!