Suroviny:
– 1 menšia kapusta
– 2 mrkvy
– 1 veľká cibuľa
– 2 zemiaky
– 2 rajčiny
– 2 polievkové lyžice oleja
– soľ, korenie, rasca, bobkový list
Kapustová polievka
Postup:
1. Kapustu rozkrájame na tenké rezance, mrkvu na kolieska, cibuľu nasekáme, zemiaky na kocky a rajčiny na malé kúsky.
2. V panvici zahrejeme olej a na ňom osmažíme cibuľu. Následne pridáme mrkvu a kapustu a všetko krátko opečieme.
3. Prilejeme vodu (približne 1-1,5 litra) a varíme, až kým zemiaky nezmäknú.
4. Do vriacej polievky vložíme korenie, soľ, rascu a bobkový list podľa vlastnej chuti.
5. Na konci pridáme rajčiny a necháme ešte krátko povariť.
6. Servírujeme teplé s chlebovou kôrkou. Príjemnú chuť!