Recept na polievku z kyslej kapusty:
Potrebujeme:
– 400 g kyslej kapusty
– 1 cibuľu
– 2 zemiaky
– 2 mrkvy
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžicu oleja
– 1 lyžicu hladkej múky
– 1 lyžicu papriky
– 1 lyžicu mletej rasce
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200 g údeného mäsa (napr. údená slanina, klobása)
Polievka z kyslej kapusty
Postup:
1. Na panvici si rozpálime olej a osmažíme na ňom jemne nasekanú cibuľu, cesnak a mäso. Keď je mäso zľahka opečené, pridáme papriku a rascu. Ešte pár minút orestujeme, aby sa všetky chute prepojili.
2. Múku zmiešame s vodou a dôkladne rozmiešame, aby bola bez hrudiek. Pridáme ju do panvice a pri neustálom miešaní privedieme k varu.
3. Očistený zeler a mrkvu nakrájame na menšie kúsky. Zemiaky ošúpeme a na kocky nakrájame.
4. Do hrnca s vývarom vložíme zeleninu a varíme do mäkka.
5. Potom pridáme orestovanú zmes z panvice a kyslú kapustu. Polievku dochutíme soľou a korením.
6. Na miernom ohni povaríme ešte niekoľko minút, aby sa všetky chute spojili.
7. Hotovú polievku podávame s kúskami chleba alebo pečivom.
Dobrú chuť!