Polievka z pečene a zeleniny

Polevka z pečenej zeleniny predstavuje chutnú a zdravú alternatívu pre chladné obdobia. Tento pokrm je bohatý na chuť a vitamíny, vďaka zelenine, ktorá sa pripravuje v rúre, kým nenadobudne jemnú a karamelizovanú príchuť. Tu je návod, ako si ju môžete vytvoriť doma:

Na prípravu tejto polievky budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 2 cibuľe
– 2 mrkvy
– 1 pór
– 2 zemiaky
– 1 paprika
– 1 baklažán
– 2 rajčiny
– 3 strúčiky cesnaku
– olivový olej
– soľ, čierne korenie, bylinková zmes
– 1 liter zeleninového vývaru

 

Polievka z pečenej zeleniny

Postup:
1. Predhrejte rúru na 200 stupňov. Zeleninu dôkladne umyte a nakrájajte na väčšie kúsky.
2. Zeleninu rozmiestnite na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkajte olivovým olejom. Ochuťte soľou, korením a bylinkovou zmesou.
3. Vložte pecenú zeleninu do rúry a pečte približne 30 – 40 minút, kým nezmäknú a nezískajú zlatohnedú farbu.
4. V hrnci rozohrejte niekoľko lyžíc olivového oleja a osmažte nakrájanú cibuľu a cesnak.
5. Pridajte pečenú zeleninu a zalejte zeleninovým vývarom. Varte asi 15 – 20 minút.
6. Potom všetko rozmixujte tyčovým mixérom na jemnú konzistenciu.
7. Dochutite soľou a čiernym korením podľa potreby.
8. Polievku podávajte ešte teplú, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Diétna brokolicová polievka

Diétna brokolicová polievka

Čítať viac »

Týmto spôsobom pripravená polievka z pečenej zeleniny je skvelou voľbou pre zdravú a chutnú večeru. Môžete ju podávať s čerstvým chlebom alebo krutónmi. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *