Na prípravu pomaly pečeného jelenieho stehna budete potrebovať nasledovné ingrediencie:
– 1 kg jelenieho stehna
– soľ a čierny korenie podľa chuti
– 2-3 strúčiky cesnaku
– čerstvý tymián a rozmarín
– olivový olej
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 stonky zeleru
– 1 pohár suchého červeného vína
– 500 ml hovädzieho vývaru
Pomaly pečene jelenie stehno
Postup:
1. Jelenie stehno si nechajte odpočinúť na izbovej teplote aspoň 30 minút pred pečením. Potom ho jemne osolte a okoreňte podľa chuti.
2. Nastrúhajte cesnak a čerstvé bylinky a premiešajte ich s olivovým olejom. Tento zmes použite na natretie stehna zo všetkých strán.
3. Na jelenie stehno položte nastrúhanú cibuľu, mrkvu a zeler a zalejte vývarom a červeným vínom.
4. Stehno pečte v predhriatej rúre na 160 stupňov Celzia asi 3-4 hodiny, pravidelne ho polievajte šťavou z pečenky.
5. Po upečení nechajte stehno ešte chvíľu odpočívať pod fóliou, aby mäso bolo šťavnaté a mäkké.
6. Podávajte pomaly pečené jelenie stehno so zemiakovou kašou a čerstvými listami petržlenu.
Dobrú chuť!