Pórovo - jablkový šalát

 

Pórovo-jablkový šalát. Pre niektorých môže byť táto kombinácia trocha neobvyklá, ale určite vám odporúčam ju vyskúšať. Chuť, ktorú ponúka, bude pre vás prekvapením, pretože nie je typická.

Ingrediencie:

  • 2 veľké póry
  • 2 stredne veľké jablká
  • 1/4 šálku olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice jablečného octu
  • 1 čajová lyžička medu
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti

 

Pórovo-jablkový šalát

Postup:

1. Póry dôkladne umyte a nakrájajte ich na tenké plátky. Jablká olúpte a nakrájajte na drobné kusy.

2. V mise spojte olivový olej, jablečný ocot a med. Ochuťte soľou a korením podľa vlastnej preferencie.

3. Pridajte nakrájané póry a jablká k zálievke v mise a dôkladne premiešajte, aby sa všetky prísady dobre spojili.

4. Nechajte šalát odležať v chladničke aspoň 30 minút, aby sa chute prepojili.

5. Pred servírovaním môžete šalát posypať sekanými orechmi alebo semienkami pre zvýraznenie chuti a textúry.

Zapekané chleby – raňajky

Zapekané chleby – raňajky

Čítať viac »

Tento pórovo-jablkový šalát je výbornou voľbou pre tých, ktorí hľadajú zdravú a chutnú alternatívu k bežným šalátom. Póry sú bohaté na vitamíny a minerály, zatiaľ čo jablká dodávajú sladký nádych a chrumkavosť. Ak túžite po jednoduchom a rýchlom recepte, ktorý je plný chuti a zdravých prísad, potom je tento pórovo-jablkový šalát ideálnym výberom.

 

Pórovo - jablkový šalát-2

2) Pórovo – jablkový šalát

Pórovo-jablkový šalát predstavuje skvelú kombináciu chuti a textúry, ktorá osvieži vaše pokrmy. Tento šalát spája jemné póry a sladké jablká, pričom je ideálny nielen ako príloha, ale aj ako samostatné jedlo. V nasledujúcich riadkoch vám poskytneme jednoduchý recept na jeho prípravu!

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Ak sa rozhodnete pre prípravu tohto lahodného šalátu, tu sú potrebné prísady:

  • 2 veľké pórky
  • 2 jablká (najlepšie na kyslé odrody)
  • 50 g vlašských orechov
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice balzamikového octu
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy

Príprava pórovo-jablkového šalátu je jednoduchá. Začnite s pórkami – umyte ich, nakrájajte na tenké kolečka a nechajte ich odkvapkať. Jablká ošúpte a rozkrájajte na malé kocky. V miske spojte póry s jablkami. Pridajte nasekané vlašské orechy, ktoré dodajú šalátu skvelú chrumkavosť.

V ďalšom kroku pripravte zálievku: zmiešajte olivový olej, balzamikový ocot, soľ a korenie. Dobre premiešajte a nalejte na šalát. Dôkladne zamiešajte, aby sa všetky suroviny prepojili a chute sa premiešali.

Pórovo-jablkový šalát podávajte čerstvý. Svojou kombináciou chutí určite osloví každého milovníka zaujímavých šalátov. Je to skvelý doplnok k obedu alebo večeri. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Usurka píše:

    Tento salát znie veľmi chutne, určite ho vyskúšam.

  2. Vladislav Dubnickova píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Mám rada nové a zaujímavé kombinácie.

  3. Anonym píše:

    Pórovo-jablkový šalát je úžasná kombinácia chuti a textúry. Určite ho budem variť!

  4. Moravcik Karol píše:

    Recept je naozaj jednoduchý, zdá sa byť veľmi chutný!

  5. Belo53 píše:

    Znie to naozaj super, budem musieť skúsiť tento recept.