Pórovo - jablkový šalát

Pórovo – jablkový šalát. Možno to je pre niekoho je táto kombinácia možno troša pritiahnutá za vlasy. Ale odporúčam vám vyskúšať túto kombináciu. Budete prekvapený z chuti, ktorá nie je tradičná. 

Ingredience:

  • 2 velké póry
  • 2 středně velká jablka
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička medu
  • Sůl a pepř podle chuti

 

Pórovo – jablkový šalát

Postup:

1. Póry omyjte a nakrájejte na tenké kruhy. Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kousky.

2. V míse smíchejte olivový olej, jablečný ocet a med. Osolte a opepřete podle chuti.

3. Přidejte nakrájené póry a jablka do mísy a důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

4. Nechte salát odpočinout v lednici po dobu alespoň 30 minut, aby se chutě propojily.

5. Před podáváním můžete salát posypat nasekanými oříšky nebo semínky pro extra chuť a texturu.

Tento pórovo-jablkový salát je skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravou a chutnou alternativu k běžným salátům. Póry jsou plné vitamínů a minerálů, zatímco jablka dodávají sladkou chuť a křupavost. Pokud hledáte jednoduchý a rychlý recept, který je plný chuti a zdravých ingrediencí, pak je tento pórovo-jablkový salát tou správnou volbou.

 

 

2) 

Pórovo-jablkový šalát je vynikajúca kombinácia chuti a textúry, ktorá osvieži vaše jedlá. Tento šalát kombinuje jemné pór a sladké jablká, pričom je ideálny nielen ako príloha, ale aj ako samostatné jedlo. V nasledujúcich riadkoch vám ukážeme jednoduchý recept na jeho prípravu!

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Ak sa rozhodnete pripraviť tento lahodný šalát, tu sú potrebné ingrediencie:

  • 2 veľké pórky
  • 2 jablká (najlepšie kyslé odrody)
  • 50 g vlašských orechov
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy

Pripraviť pórovo-jablkový šalát je jednoduché. Začnite s pórkami – umyte ich, nakrájajte na tenké kolieska a nechajte ich odkvapkať. Jablká ošúpte a nakrájajte na malé kocky. V miske zmiešajte pór a jablká. Pridajte nasekané vlašské orechy, ktoré šalátu dodajú výnimočnú chrumkavosť.

V ďalšom kroku pripravte zálievku: zmiešajte olivový olej, balzamikový ocot, soľ a korenie. Dobre premiešajte a nalejte na šalát. Dôkladne zamiešajte, aby sa všetky suroviny spojili a chutí sa prelínali.

Pórovo-jablkový šalát podávajte čerstvý. Svojou kombináciou chutí určite osloví každého milovníka zaujímavých šalátov. Je to skvelý doplnok k obedu alebo večeri. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

5 Komentárov

  1. Usurka píše:

    Tento salát znie veľmi chutne, určite ho vyskúšam.

  2. Vladislav Dubnickova píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Mám rada nové a zaujímavé kombinácie.

  3. Anonym píše:

    Pórovo-jablkový šalát je úžasná kombinácia chuti a textúry. Určite ho budem variť!

  4. Moravcik Karol píše:

    Recept je naozaj jednoduchý, zdá sa byť veľmi chutný!

  5. Belo53 píše:

    Znie to naozaj super, budem musieť skúsiť tento recept.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *