Prírodné bravčové rebierka so šampiňónmi

Recept 1: Bravčové rebierka so šampiňónmi a smotanovou omáčkou

Zloženie:

  • 500 g čerstvých bravčových rebierok
  • 200 g čerstvých šampiňónov, nakrájaných na tenké plátky
  • 1 cibuľa, nasekaná na jemno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobno
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • Parený karfiol alebo ryža ako príloha

Postup:

  1. Na strednom ohni v hrnci zohrejte olej, pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nezískajú zlatistú farbu a nevydajú príjemnú arómu.
  2. Do hrnca vložte čerstvé bravčové rebierka a opečte ich z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé.
  3. Pridajte plátky šampiňónov a pokračujte v opekání, kým nezmäknú.
  4. Stlmte teplotu a vlejte smotanu na varenie. Dusite na miernom ohni približne 10 minút, kým omáčka nezhustne.
  5. Podľa preferencií dochuťte soľou a čiernym korením.
  6. Servírujte s prílohou, ako je parený karfiol alebo ryža.

Recept 2: Grilované bravčové rebierka so šampiňónmi a bylinkovým maslom

Zloženie:

  • 500 g čerstvých bravčových rebierok
  • 200 g čerstvých šampiňónov
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice zmäknutého masla
  • 2 lyžičky čerstvo nasekaných byliniek (napríklad petržlen, bazalka, tymián)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • Plátky citróna na dochutenie

Postup:

Kuracie rezne s mandľami a citrónom

Čítať viac »

  1. Bravčové rebierka dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou.
  2. V miske skombinujte olivový olej, nasekaný cesnak, soľ a čierne korenie. Touto zmesou potrite rebierka zo všetkých strán.
  3. Gril alebo grilovaciu panvicu predhrejte na strednú teplotu.
  4. Grilujte rebierka približne 4-5 minút z každej strany, kým nezískajú zlatistú farbu a nie sú pevné na dotyk.
  5. Počas grilovania pripravte bylinkové maslo: V miske zmiešajte zmäknuté maslo a čerstvo nasekané bylinky.
  6. Ako náhle sú rebierka hotové, vyberte ich z grilu a nechajte chvíľu oddychovať.
  7. Na tej istej panvici orestujte šampiňóny na strednom ohni asi 5 minút, kým nezmäknú.
  8. Na každé rebro dajte časť bylinkového masla a servírujte s orestovanými šampiňónmi a plátkami citróna.

Dúfam, že si vychutnáte tieto dva recepty na čerstvé bravčové rebierka so šampiňónmi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. KuchárMato píše:

    Recept na bravčové rebierka so šampiňónmi vyzerá skvele! Určite ho vyskúšam. Milujem kombináciu mäsa a húb. Ďakujem za tip, určite to bude lahôdka, ktorú si užijeme s rodinou!

  2. MiskaPohody píše:

    Wow, tieto recepty sú úžasné! Grilované rebierka so šampiňónmi znejú fantasticky. Veľmi sa teším na varenie! Určite to pripravím na víkendový obed, bude to skvelé pre všetkých!

  3. ZelenýHrášok píše:

    Bravčové rebierka so smotanovou omáčkou sú mojou obľúbenou klasikou. Tento recept vyzerá jednoducho a chutne. Som si istý, že sa mi podarí urobiť výborné jedlo pre celú rodinu. Ďakujem za inšpiráciu!

  4. KocúrJanko píše:

    Tento recept na grilované rebierka ma zaujal! Mám rád jednoduché a chutné jedlá. Určite vyskúšam bylinkové maslo, to musí byť skvelé. Teším sa na výsledok a dúfam, že aj mne to výjde tak dobre ako vám!

  5. SladkáJahoda píše:

    Grilované bravčové rebierka so šampiňónmi vyzerajú ako skvelý nápad na večeru! Nemôžem sa dočkať, kedy ich pripravím pre priateľov. Recepty sú veľmi jasné a zrozumiteľné, ďakujem za zdieľanie!

  6. VeselýRybár píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadal! Mám rád jedlá s bravčovým mäsom a tá smotanová omáčka znie úžasne. Ďakujem za tento tip! Určite ho pridám do svojho zoznamu obľúbených receptov.

  7. ČokoládovýSen píše:

    ‚Mňam‘, toto je môj obľúbený typ jedla! Bravčové rebierka so šampiňónmi sú perfektné spojenie chuti. Už sa teším na víkend, aby som mohol vyskúšať tieto recepty doma!

  8. 'KávovýGuru' píše:

    ‚Toto je náhodou veľmi chutný recept!‘ Grilované rebierka so šampiňónmi sú ideálne na rodinné oslavy. Som nadšený z bylinkového masla – určite mu dodá extra chuť.

  9. 'ZlatýRybár' píše:

    ‚Recepty sú super!‘ Bravčové rebierka vždy milujem. S týmito prísadami to bude určite lahodná večera pre celú rodinu.

  10. Slniečko78 píše:

    Recepty vyzerajú úžasne! Obe varianty s bravčovými rebrami sú veľmi lákavé a chcem ich vyskúšať čo najskôr! Ďakujem za inšpiráciu pri varení doma.