Prívarok z červenej šošovice bez smotany

Prívarok z červenej šošovice bez smotany. Ja tiež často len márne hľadám smotanu na varenie v mojej chladničke. Tak nie je nič lepšie ako to prirpaviť bez nej a máme pokoj. A to si dnes ukážeme.

Na prípravu prívaroku z červenej šošovice bez smotany budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 1 šálka červenej šošovice
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 rajčiny
– soľ, čierne korenie, mletá paprika
– 1 liter zeleninového vývaru
– olej na opraženie

 

Prívarok z červenej šošovice bez smotany

Postup prípravy:

1. Najprv si dôkladne opláchnite červenú šošovicu a nechajte ju namočenú vo vode.
2. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno a orestujte na oleji vo veľkom hrnci.
3. Pridajte nakrájanú mrkvu, zemiaky a rajčiny.
4. Načočkanú šošovicu pridajte do hrnca a zalievajte zeleninovým vývarom.
5. Pridajte soľ, čierne korenie a mletú papriku podľa chuti.
6. Varíme do zmäknutia zeleniny a šošovice, prípadne podľa pokynov na obale použitej šošovice.
7. Podávajte teplý prívarok posypaný nasekanou petržlenovou vňaťou.

Takto si môžete pripraviť chutný a zdravý prívarok z červenej šošovice bez smotany. Dobrú chuť!

 

2)

Červená šošovica sa v posledných rokoch stala obľúbenou ingredienciou v kuchyniach po celom svete. Je známa svojou vysokou výživovou hodnotou a rýchlou prípravou. Dnes si ukážeme recept na chutný a výživný prívarok z červenej šošovice bez smotany, ktorý je ideálny ako hlavný chod alebo príloha.

Ingrediencie potrebné na prívarok

Na prípravu tohto lahodného prívaroku potrebujeme:

  • 250 g červenej šošovice
  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 zemiak
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 čajovú lyžičku kurkumy
  • 1 čajovú lyžičku rímskej rasce (po chuti)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olive olej na opraženie

Postup na prípravu prívaroku

1. Na začiatok si dôkladne prepláchneme červenú šošovicu pod tečúcou vodou a necháme ju odkvapkať.

2. Na panvici s olivovým olejom osmahneme nakrájanú cibuľu do zlatista. Potom pridáme nasekaný cesnak a krátko opražíme.

3. K cibuli a cesnaku pridáme nastrúhanú mrkvu a nakrájaný zemiak. Opražíme všetky ingrediencie na strednom ohni približne 5 minút.

4. Následne pridáme prepláchnutú červenú šošovicu a zeleninový vývar. Pridáme kurkumu a rímsku rascu, dochutíme soľou a čiernym korením. Všetko dôkladne premiešame.

5. Varíme na strednom ohni 20–25 minút, alebo kým sa šošovica a zelenina nezmäknú. Ak je prívarok príliš hustý, môžeme pridať ešte trochu vody alebo vývaru.

6. Po uvarení zmes môžeme rozmixovať ponorným mixérom na krémovú konzistenciu alebo nechať v pôvodnej forme, podľa preferencií.

7. Na záver podávame s čerstvo nakrájaným chlebom alebo len tak. Bon appétit!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Frederik Stastna píše:

    Článok je veľmi užitočný a vysvetľuje krok za krokom, ako pripraviť skvelý prívarok z červenej šošovice bez smotany. Určite ho vyskúšam!

  2. Vircikova Zigmund píše:

    Tento recept vyzerá skvelo! Mám rada jednoduché recepty a tento sa zdá byť presne taký. Teším sa na to, že ho vyskúšam!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *