Ragú z domáceho králika

Ak obľubujete chute z tradičnej kuchyne, máte možnosť si vychutnať delikátne ragú z lokálneho králika. Tu je jednoduchý recept, ktorý by ste mohli vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 1 lokálny králik (srdcovocovaný na kúsky)
  • 2 cibuľky (pokrájané na malej kocky)
  • 2 mrkvy (očistené a nakrájané na kolieska)
  • 2 stonky zeleru (pokrájané na plátky)
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekané na jemno)
  • 2 paradajky (očistené a nakrájané na kocky)
  • 1 pohár červeného vína
  • 2 poháre hovädzieho vývaru
  • 2 vetvičky čerstvého tymiánu
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • Olej na smaženie

Ragú z lokálneho králika

Postup prípravy:

Ako pripraviť omeletu?

Ako pripraviť omeletu?

Čítať viac »

  1. V panvici zohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler. Smažte zmes asi 5 minút, kým všetky ingrediencie nezmäknú.
  2. Do panvice vložte králika a cesnak. Smažte, kým králik nezmäkne a nenadobudne zlatistú farbu.
  3. Pridajte paradajky, červené víno, hovädzí vývar a tymián. Dobre premiešajte a dochuťte soľou a korením podľa preferencie.
  4. Znížte teplotu a varte na miernom ohni približne 1,5 až 2 hodiny, kým sa mäso nezjemní a omáčka nezhustne.
  5. Servírujte s cestovinami alebo čerstvým chlebom.

Užite si toto bohaté a chuťovo výnimočné ragú z lokálneho králika!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *