Rajčinová omáčka na špagety

Jednoduchá receptúra na rajčinovú omáčku na špagety:

Suroviny:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 400 g krájených rajčiakov z plechovky
  • 2 čajové lyžičky sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • 1 čajová lyžička cukru
  • soľ a korenie

 

Rajčinová omáčka na špagety

Postup:

  1. Rozohrejte olivový olej v hrnci na strednej teplote. Pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju, kým nezmäkne a nezačne sa sklovitieť. Pridajte nasekaný cesnak a restujte ho ďalšiu minútu.
  2. Pridajte krájené rajčiaky z plechovky, sušený oregano a bazalku. Dobre premiešajte. Pridajte cukor, soľ a korenie podľa chuti.
  3. Priveďte omáčku k varu a potom znížte teplotu na nízku. Zakryte hrniec a nechajte omáčku variť približne 20 minút, občas premiešajte.
  4. Môžete podávať omáčku celú alebo ju rozmixujte pomocou mixéra, ak preferujete hladšiu konzistenciu.

Táto rajčinová omáčka je skvelá voľba pre prípravu špagiet. Môžete do nej pridať aj syr alebo rôzne bylinky podľa vášho gusta. Dobrú chuť!

 

Vytvorili sme pre vás originálny recept na rajčinovú omáčku na špagety, ktorá vás určite nadchne. Naša omáčka je pripravená z čerstvých rajčiat a zmesi aromatických byliní, čo jej dodáva výraznú chuť. Skúste túto jednoduchú, no chutnú omáčku na špagety a uvidíte, že sa vám bude páčiť!

 
2)

Rajčinová omáčka na špagety je klasickým jedlom, ktoré osloví každého gurmána. Poďte sa spolu so mnou ponoriť do sveta chutí a vôní, kde sa spojí jednoduchosť s kvalitou. V tomto recepte sa naučíte, ako pripraviť dokonalú omáčku, ktorá poteší vaše chuťové poháriky.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na prípravu tejto rajčinovej omáčky budete potrebovať nasledovné ingrediencie:
– 800 g zrelých rajčín (alebo 2 plechovky drvených rajčín)
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 1 cibuľa, jemne nakrájaná
– 3 strúčiky cesnaku, prelisované
– 1 čajová lyžička sušeného oregána
– 1 čajová lyžička cukru (na vyváženie kyslosti rajčin)
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– Špagety (podľa počtu porcií)

Postup prípravy rajčinovej omáčky

Prvým krokom je námaha cibule a cesnaku. Na olivovom oleji na strednom ohni osmažte cibuľu do zlatistej farby. Potom pridajte prelisovaný cesnak a miešajte, kým sa neuvoľní jeho aróma. Následne pridajte nakrájané rajčiny (alebo drvené) a dobre premiešajte.
Oregano a cukor pridajte do omáčky a znížte teplotu. Nechajte riadne variť na nízkej teplote asi 30 minút. Občas premiešajte a dochuťte soľou a čiernym korením. Ak máte radi jemnejšiu omáčku, môžete ju rozmixovať.

Záver a podávanie

Keď je omáčka hotová, uvarte špagety podľa návodu na obale, sceďte ich a spojte s rajčinovou omáčkou. Pred podávaním môžete ozdobiť čerstvou bazalkou alebo strúhaným parmezánom. Tento jednoduchý a chutný recept na rajčinovú omáčku na špagety si určite zamilujete a stane sa vašou obľúbenou súčasťou jedálnička!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *