Rajcinova omacka na spagety

Jednoduchý recept na omáčku z rajčín na špagety:

Suroviny:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané
  • 400 g krájaných rajčín z konzervy
  • 2 čajové lyžičky sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • 1 čajová lyžička cukru
  • soľ a korenie

 

Omáčka z rajčín na špagety

Postup:

  1. Na strednom ohni rozohrejte olivový olej v hrnci. Pridajte nasekanú cibuľu a restujte ju, kým nebude mäkká a priehľadná. Potom pridajte nakrájaný cesnak a restujte ďalšiu minútu.
  2. Do hrnca pridajte konzervované rajčiny, sušený oregano a bazalku. Dobre všetko premiešajte. Pridajte cukor, soľ a korenie podľa vašich preferencií.
  3. Nechajte omáčku zovrieť, následne znížte teplotu na minimum. Zakryte hrniec a varte omáčku približne 20 minút, občas premiešajte.
  4. Omáčku môžete podávať celú alebo ju rozmixovať na hladkú konzistenciu, ak to preferujete.

Táto omáčka z rajčín je vynikajúca voľba na prípravu špagiet. Môžete do nej pridať aj syr alebo rôzne bylinky podľa vlastného vkusu. Dobrú chuť!

Pripravili sme pre vás jedinečný recept na omáčku z rajčín na špagety, ktorá vás určite očarí. Naša omáčka je vytvorená z čerstvých rajčín a mixu aromatických byliniek, čo jej dodáva výraznú chuť. Vyskúšajte tento jednoduchý, ale chutný recept na špagety a zistíte, že sa vám to bude páčiť!

 
Rajčinová omáčka na špagety - 2

2) Rajčinová omáčka na špagety

 

Omáčka z rajčín na špagety je tradičným jedlom, ktoré si získa srdce každého gurmána. Spoločne sa ponoríme do sveta chutí a aróm, kde sa snúbi jednoduchosť s kvalitou. V tomto recepte sa naučíte, ako pripraviť ideálnu omáčku, ktorá osloví vaše chuťové poháriky.

Na to, aby ste pripravili túto omáčku z rajčín, budete potrebovať nasledovné ingrediencie:
– 800 g zrelých rajčín (alebo 2 plechovky drvených rajčín)
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 1 cibuľa, jemne nasekaná
– 3 strúčiky cesnaku, prelisované
– 1 čajová lyžička sušeného oregána
– 1 čajová lyžička cukru (na vyváženie acidity rajčín)
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– Špagety (podľa počtu porcií)

Maslové halušky z hladkej múky

Maslové halušky z hladkej múky

Čítať viac »

Postup prípravy omáčky z rajčín

Prvým krokom je osmaženie cibule a cesnaku. Na olivovom oleji osmažte cibuľu na strednom ohni do zlatistej farby. Následne pridajte prelisovaný cesnak a miešajte, až sa uvoľní jeho vôňa.

Potom pridajte nakrájané rajčiny (alebo drvené) a dôkladne premiešajte.
Oregano a cukor pridajte do omáčky a znížte teplotu.

Nechajte variť na nízkej teplote približne 30 minút. Občas premiešajte a dochuťte soľou a čiernym korením. Pokiaľ preferujete jemnejšiu konzistenciu, môžete omáčku rozmixovať.

Záver a podávanie

Ako náhle je omáčka hotová, uvarte špagety podľa pokynov na obale, sceďte ich a spojte s omáčkou z rajčín. Pred podávaním môžete ozdobiť čerstvou bazalkou alebo strúhaným parmezánom.

Tento jednoduchý a vkusný recept na omáčku z rajčín na špagety si iste zamilujete a stane sa neodmysliteľnou súčasťou vášho jedálnička!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *