Jednoduchý a chutný recept na špagety s paradajkovou omáčkou:
Ingrediencie:
- 250 g špagiet
- 400 g konzervovaných paradajok
- 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na drobné kúsky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- soľ a korenie podľa chuti
- parmezánový syr na posypanie
- čerstvá bazalka
Špagety s rajčinami
Postup:
- Najprv uvaríme špagety podľa návodu na obale, kým nebudú “al dente”.
- Na panvici s olivovým olejom pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich dozlatista.
- Pridáme konzervované paradajky a oregano. Priveďte k varu a nechajte variť na miernom ohni asi 10-15 minút, kým sa nevytvorí hustá omáčka.
- Pridáme soľ a korenie podľa chuti.
- Keď sú špagety uvarené, scedíme ich a presunieme do misy.
- Prelejeme paradajkovou omáčkou cez špagety a dôkladne premiešame.
- Podávajte posypané strúhaným parmezánovým syrom a ozdobené čerstvým bazalkovým listom.
Dobrú chuť!
“Naše lahodné špagety s rajčinami sú skvelou voľbou pre každého milovníka talianskej kuchyne. Tento recept obsahuje čerstvé rajčiny a aromatické bylinky, ktoré dodávajú jedlu nezameniteľnú chuť a vôňu. Vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept a doprajte si autentickú taliansku gastronómiu priamo v pohodlí vášho domova.”