Recept: mleté mäso na špagety

Tu je recept na mleté mäso na špagety:

Ingrediencie:

  • 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo zmes oboch)
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 400 g paradajkového pretlaku alebo olúpaných paradajok
  • 2 čajové lyžičky talianskych byliniek (napr. oregano, bazalka, tymián)
  • 1 čajová lyžička cukru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 400 g špagiet

 

Recept: mleté mäso na špagety

Postup:

  1. Rozohrejte olej na panvici a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
  2. Pridajte mleté mäso a pražte ho dozlatista, pravidelne miešajte a rozdrobujte.
  3. Pridajte paradajkový pretlak alebo olúpané paradajky a talianske bylinky. Dobre premiešajte.
  4. Pridajte cukor, soľ a korenie podľa chuti. Varíme na miernom ohni asi 15-20 minút, aby sa chute spojili.
  5. Medzitým uvaríme špagety podľa návodu na obale v osolenej vode do al dente.
  6. Odlejeme špagety a pridáme ich do hrnca s mletým mäsom. Dobre premiešame, aby sa špagety obalili omáčkou.
  7. Podávame teplé s čerstvo strúhaným parmezánom alebo iným obľúbeným syrom.

Dobrú chuť!

 

Originálny recept na mleté mäso na špagety, ktorý vás očarí svojou jednoduchosťou a výbornou chuťou. Objavte túto tradičnú taliansku pochúťku, ktorú si môžete pripraviť jednoducho a rýchlo doma.

 

2)

Ingrediencie:

  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 250 g špagiet
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 plechovka (400 g) drvených paradajok
  • 2 polievkové lyžice rajčinového pretlaku
  • 1 čajová lyžička sušeného oregána
  • 1 čajová lyžička bazalky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Strúhaný parmezán na posypanie (podľa chuti)
  • Čerstvá bazalka na ozdobenie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava špagiet:

    • Vo veľkom hrnci privedieme osolenú vodu do varu.
    • Pridáme špagety a varíme podľa návodu na obale, zvyčajne 8-10 minút, kým nie sú al dente.
    • Po uvarení ich precedíme a necháme bokom.
  2. Príprava omáčky:

    • Na panvici na strednom ohni rozohrejeme olivový olej.
    • Pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme, až kým nebude sklovatá (asi 3-4 minúty).
    • Pridáme nasekaný cesnak a restujeme ďalšiu minútu.
    • Do panvice pridáme mleté mäso a opekáme, kým sa nezačne sfarbovať (asi 5-7 minút). Miešame, aby sa mäso rovnomerne opieklo.
  3. Pridanie paradajok:

    • K mäsu pridáme drvené paradajky a rajčinový pretlak. Dobre premiešame.
    • Pridáme oregáno, bazalku, soľ a čierne korenie podľa chuti.
    • Znížime teplotu a necháme omáčku jemne variť 15-20 minút, aby sa chute spojili.
  4. Servírovanie:

    • Uvarené špagety primiešame do omáčky alebo ich servírujeme na tanier oddelene a polejeme omáčkou navrchu.
    • Podávame posypané strúhaným parmezánom a čerstvou bazalkou ako ozdobou.

Tipy:

  • Omáčku môžete obohatiť pridaním pečenej papriky alebo huby.
  • Podľa chuti môžete pridať aj čili papričky pre pikantnejšiu variantu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *