Recept: mleté mäso na špagety

Tu je návod na prípravu mletého mäsa na špagety:

Zoznam potrebných surovín:

  • 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kombinácia oboch)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 400 g paradajkového pretlaku alebo olúpaných paradajok
  • 2 čajové lyžičky talianskych korenín (napr. oregano, bazalka, tymián)
  • 1 čajová lyžička cukru
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 400 g špagiet

 

Postup: mleté mäso na špagety

Návod na prípravu:

  1. Na panvici rozohrejeme olej a osmažíme cibuľu a cesnak do zlatista.
  2. Pridáme mleté mäso a restujeme ho, kým nie je zlaté, pričom ho priebežne obracáme a rozdeľujeme.
  3. Pridáme paradajkový pretlak alebo olúpané paradajky spolu s talianskymi bylinkami. Dobre premiešame.
  4. Ochutíme cukrom, soľou a korením podľa chuti. Varíme na nízkej teplote približne 15-20 minút, aby sa chute prepojili.
  5. Medzitým pripravíme špagety podľa pokynov na obale v osolenej vode, kým nie sú al dente.
  6. Špagety sceďte a pridajte ich do hrnca s mletým mäsom. Starostlivo premiešajte, aby sa špagety obalili omáčkou.
  7. Servírujeme teplé, posypané čerstvo strúhaným parmezánom alebo iným obľúbeným syrom.

Prajem dobrú chuť!

 

Originálny recept na mleté mäso na špagety vás osloví svojou jednoduchosťou a skvelou chuťou. Objavte túto tradičnú taliansku delikatesu, ktorú si môžete ľahko a rýchlo pripraviť doma.

 

Ako uvariť jahodový džem?

Ako uvariť jahodový džem?

Čítať viac »

Recept: mleté mäso na špagety - 2

2) Recept: mleté mäso na špagety

Zoznam surovín:

  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 250 g špagiet
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 plechovka (400 g) drvených paradajok
  • 2 polievkové lyžice rajčinového pretlaku
  • 1 čajová lyžička sušeného oregána
  • 1 čajová lyžička bazalky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Strúhaný parmezán na posypanie (podľa chuti)
  • Čerstvá bazalka na ozdobenie (voliteľné)

Návod na prípravu:

  1. Príprava špagiet:

    • V hrnci privedieme osolenú vodu do varu.
    • Pridáme špagety a varíme podľa pokynov na balení, zvyčajne 8-10 minút, kým nie sú al dente.
    • Po uvarení ich precedíme a odložíme bokom.
  2. Príprava omáčky:

    • Na stredne rozohriatej panvici zahrejeme olivový olej.
    • Pridáme nasekanú cibuľu a opražíme, kým nebude priesvitná (asi 3-4 minúty).
    • Pridáme nasekaný cesnak a ešte minútu restujeme.
    • Do panvice vložíme mleté mäso a opekáme, kým nezmení farbu (asi 5-7 minút). Miešame, aby sa mäso rovnomerne opieklo.
  3. Pridanie paradajok:

    • K mäsu pridáme drvené paradajky a rajčinový pretlak. Dobre premiešame.
    • Pridáme oregáno, bazalku, soľ a čierne korenie podľa chuti.
    • Znížime teplotu a necháme omáčku jemne variť 15-20 minút, aby sa chute spojili.
  4. Servírovanie:

    • Uvarené špagety vmiešame do omáčky alebo ich servírujeme na tanieri oddelene a polejeme omáčkou navrch.
    • Posypeme strúhaným parmezánom a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Tipy:

  • Omáčku môžete obohatiť pridaním pečenej papriky alebo húb.
  • Pre pikantnejšiu verziu môžete pridať aj čili papričky.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *