Tu je recept na mleté mäso na špagety:
Ingrediencie:
- 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo zmes oboch)
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 400 g paradajkového pretlaku alebo olúpaných paradajok
- 2 čajové lyžičky talianskych byliniek (napr. oregano, bazalka, tymián)
- 1 čajová lyžička cukru
- soľ a korenie podľa chuti
- 400 g špagiet
Recept: mleté mäso na špagety
Postup:
- Rozohrejte olej na panvici a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
- Pridajte mleté mäso a pražte ho dozlatista, pravidelne miešajte a rozdrobujte.
- Pridajte paradajkový pretlak alebo olúpané paradajky a talianske bylinky. Dobre premiešajte.
- Pridajte cukor, soľ a korenie podľa chuti. Varíme na miernom ohni asi 15-20 minút, aby sa chute spojili.
- Medzitým uvaríme špagety podľa návodu na obale v osolenej vode do al dente.
- Odlejeme špagety a pridáme ich do hrnca s mletým mäsom. Dobre premiešame, aby sa špagety obalili omáčkou.
- Podávame teplé s čerstvo strúhaným parmezánom alebo iným obľúbeným syrom.
Dobrú chuť!
Originálny recept na mleté mäso na špagety, ktorý vás očarí svojou jednoduchosťou a výbornou chuťou. Objavte túto tradičnú taliansku pochúťku, ktorú si môžete pripraviť jednoducho a rýchlo doma.
2)
Ingrediencie:
- 400 g mletého hovädzieho mäsa
- 250 g špagiet
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 plechovka (400 g) drvených paradajok
- 2 polievkové lyžice rajčinového pretlaku
- 1 čajová lyžička sušeného oregána
- 1 čajová lyžička bazalky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Strúhaný parmezán na posypanie (podľa chuti)
- Čerstvá bazalka na ozdobenie (voliteľné)
Postup:
-
Príprava špagiet:
- Vo veľkom hrnci privedieme osolenú vodu do varu.
- Pridáme špagety a varíme podľa návodu na obale, zvyčajne 8-10 minút, kým nie sú al dente.
- Po uvarení ich precedíme a necháme bokom.
-
Príprava omáčky:
- Na panvici na strednom ohni rozohrejeme olivový olej.
- Pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme, až kým nebude sklovatá (asi 3-4 minúty).
- Pridáme nasekaný cesnak a restujeme ďalšiu minútu.
- Do panvice pridáme mleté mäso a opekáme, kým sa nezačne sfarbovať (asi 5-7 minút). Miešame, aby sa mäso rovnomerne opieklo.
-
Pridanie paradajok:
- K mäsu pridáme drvené paradajky a rajčinový pretlak. Dobre premiešame.
- Pridáme oregáno, bazalku, soľ a čierne korenie podľa chuti.
- Znížime teplotu a necháme omáčku jemne variť 15-20 minút, aby sa chute spojili.
-
Servírovanie:
- Uvarené špagety primiešame do omáčky alebo ich servírujeme na tanier oddelene a polejeme omáčkou navrchu.
- Podávame posypané strúhaným parmezánom a čerstvou bazalkou ako ozdobou.
Tipy:
- Omáčku môžete obohatiť pridaním pečenej papriky alebo huby.
- Podľa chuti môžete pridať aj čili papričky pre pikantnejšiu variantu.
Dobrú chuť!