Recept na halušky zo sušených zemiakových vločiek

Halušky zo sušených zemiakových vločiek sú skutočnou lahôdkou, ktorú si môžete vychutnať s partnerom, rodinou alebo priateľmi. Pripravenie tohto jedla je nielen chutné, ale aj spoločenské a pohodlné.

Na halušky zo zemiakových vločiek budete potrebovať:

– 400 g zemiakových vločiek
– 1 vajce
– 1 šálka múky
– soľ
– olej na vyprážanie

 

Recept na halušky zo sušených zemiakových vločiek

Postup:

1. Zemiakové vločky zaliate vriacou vodou nechajte postáť asi 30 minút.
2. Potom z nich vytvarujte hladké cesto, pridajte vajce, múku a soľ podľa chuti.
3. Cesto rozvaľkajte na tenký valček a z neho narežte malé kúsky – halušky.
4. Halušky uvarte vo vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch.
5. Potom ich sceďte a opláchnite studenou vodou.
6. Nakoniec ich orestujte na oleji, kým nezhnednú.

Halusky môžete podávať s medvedím cesnakom, s masťou alebo so strúhaným syrom. Dobrú chuť!

 

2)

Halušky sú tradičné slovenské jedlo, ktoré si získalo srdcia milovníkov jednoduchých a chutných pokrmov. V tomto recepte sa zameriame na halušky vyrobené zo sušených zemiakových vločiek, ktoré sú skvelé pre rýchlu prípravu. Tieto halušky sú ideálne ako príloha, ale aj ako hlavné jedlo s rôznymi omáčkami či sýry.

Ingrediencie potrebné na halušky

Aby ste mohli pripraviť najlahodnejšie halušky zo sušených zemiakových vločiek, pripravte si nasledujúce ingrediencie:

  • 300 g sušených zemiakových vločiek
  • 450 ml vody
  • 2 vajcia
  • 250 g múky
  • soľ podľa chuti
  • voliteľne: 100 g syra

Tieto jednoducho dostupné zložky vám poskytnú základ pre chutné halušky!

 

Postup na prípravu halušiek

Príprava halušiek je rýchla a jednoduchá. Postupujte podľa týchto krokov:

  1. Vložte sušené zemiakové vločky do misy a zalejte ich teplou vodou. Nechajte ich nasiaknuť približne 10 minút.
  2. Keď sú vločky zmäknuté, pridajte vajcia a premiešajte.
  3. Postupne pridávajte múku a soľ, kým nevznikne hladké cesto. Ak chcete, môžete pridať aj nastrúhaný syr pre extra chuť.
  4. Na povrchu posypanom múkou tvorte halušky pomocou lyžice alebo rukou.
  5. Varte halušky vo osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich varte ešte pár minút a vyberte.

Podávajte halušky s obľúbenou omáčkou alebo len tak s maslom. Dúfame, že si tento recept na halušky zo sušených zemiakových vločiek zamilujete!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Anabela Hanzel píše:

    Recept je skvelý a jednoduchý na prípravu. Halušky vyzerajú veľmi chutne!

  2. Danica84 píše:

    Tento recept je úžasný! Určite ho vyskúšam a uvarím si halušky podľa neho. Veľmi ma zaujal.

  3. Kristian77 píše:

    Neviem sa dočkať, kedy si konečne spravím tieto halušky. Recept je super!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *