Tady je jednoduchý recept s kyslou kapustou, tentokrát v slovenštině:

Kapustová polievka s kyslou kapustou a zemiakovou kašou

Suroviny:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 veľká cibuľa, nadrobno nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • 200 g údeného mäsa (napr. údená slanina), nakrájané na kocky
  • 2 liter vody alebo vývaru
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Kyslá smotana a petržlenová vňať na ozdobenie

 

Recepty s kyslou kapustou

Postup:

  1. V hrnci rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
  2. Pridajte nakrájané údené mäso a opražte ho zo všetkých strán.
  3. Pridajte kyslú kapustu a dusite ju spolu so zemiakmi asi 5 minút.
  4. Pridajte mletú sladkú papriku, soľ a korenie podľa chuti.
  5. Zalejte vodou alebo vývarom a nechajte polievku variť asi 30-40 minút, kým sa zemiaky a kapusta premäknú.
  6. Podávajte s lyžicou kyslej smotany a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *