Tady je jednoduchý recept s kyslou kapustou, tentokrát v slovenštině:
Kapustová polievka s kyslou kapustou a zemiakovou kašou
Suroviny:
- 500 g kyslej kapusty
- 1 veľká cibuľa, nadrobno nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
- 200 g údeného mäsa (napr. údená slanina), nakrájané na kocky
- 2 liter vody alebo vývaru
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- Soľ a korenie podľa chuti
- Kyslá smotana a petržlenová vňať na ozdobenie
Recepty s kyslou kapustou
Postup:
- V hrnci rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
- Pridajte nakrájané údené mäso a opražte ho zo všetkých strán.
- Pridajte kyslú kapustu a dusite ju spolu so zemiakmi asi 5 minút.
- Pridajte mletú sladkú papriku, soľ a korenie podľa chuti.
- Zalejte vodou alebo vývarom a nechajte polievku variť asi 30-40 minút, kým sa zemiaky a kapusta premäknú.
- Podávajte s lyžicou kyslej smotany a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!