Najlepšia koložvárska kapusta

Najlepšia koložvárska kapusta

Najlepšia koložvárska kapusta / Medové motúzy / Jana Štrbková

Najlepšia koložvárska kapusta je tradičný slovenský jedlý pokrm, ktorý sa využíva ako príloha alebo hlavné jedlo. Pre prípravu potrebujete kyslú kapustu, klobásu, slaninu, cibuľu, múku, korenie a bylinky.
Postupom času sa chuť a kvalita kapusty ešte vylepšuje, takže ak je možnosť, použite staršiu, fermentovanú kyslú kapustu.
Podľa starých slovenských receptov sa koložvárska kapusta pripravuje v priamom cínenom hrnci, najlepšie na drevnom ohni, čo dodáva jedlu špecifickú chuť a arómu.
Kapustu vložíme do hrnca a pridáme klobásu, slaninu, cibuľu a korenie. Po pridaní vody necháme všetko pomaly dusiť, až kým kapusta nie je úplne mäkká a klobásy dobre prehriate.
Podávame s knedľami, zemiačnymi plackami alebo pečivom. Nezabudnite na poriadnu dávku horčice, ktorá dobre doplní chuť jedla. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *