Ingrediencie:
– 200 g čokolády (horkej alebo mliečnej)
– 200 ml smotany na šľahanie
– 50 g masla
Ružová poleva na tortu
Postup:
1. V hrnci zohrejeme smotanu na miernu teplotu, ale nesmie začať variť.
2. Čokoládu nalomíme a pridáme ju do zahriatej smotany. Necháme ju asi 1-2 minúty, aby sa roztopila.
3. Po rozpustení čokolády pridáme maslo a dobre premiešame, kým sa úplne nerozpustí.
4. Hotovú polevu necháme vychladnúť, ale nie úplne stuhnúť.
5. Na vychladnutý a vyzdobený tortu nalejeme polevu, aby ju celú pokryla.
6. Polevu môžeme ešte ozdobiť rôznymi čokoládovými dekoráciami.
Poleva je hotová! Môžeme si pochutnať na krásne čokoládovej torte s lahodnou polevou. Dobrú chuť!