Ingrediencie:
– 1 hlávka fialovej kapusty
– 100 g trstinového cukru
– 50 g masla
– soľ
– korenie
– 2 polievkové lyžice octu
– voda
Rýchle kuracie jedlo na čínsky spôsob
Príprava:
1. Kapustu dôkladne umyjeme, rozrežeme na tenké prúžky a opláchneme v chladnej vode.
2. Na panvici roztopíme maslo, pridáme cukor a necháme ho zhnednúť.
3. Následne pridáme nakrájanú kapustu a opražíme ju približne 5 minút.
4. Ochuťujeme soľou, korením, pridáme ocot a zalejeme malým množstvom vody.
5. Dusíme do mäkka (asi 20 minút), v prípade potreby môžeme pridať ešte trochu vody, ak by sa kapusta začala pripaľovať.
6. Kapustu servírujeme teplú ako prílohu k mäsovým jedlám, alebo napríklad k obloženým chlebíčkom.
Prajem dobrú chuť!