Ak máte chuť na jedlo s wokom, zeleninou a kuracím mäsom, tu je jednoduchý recept po slovensky, ktorý môžete vyskúšať:
Potrebujete:
- 2 kuracie prsia (nakrájané na malé kúsky)
- 2 strúčiky cesnaku (nakrájané)
- 1 cibuľu (nakrájanú)
- 1 mrkvu (nakrájanú na tenké plátky)
- 1 papriku (nakrájanú na pásiky)
- 1/2 hlávky kapusty (nakrájanú na tenké prúžky)
- 100 g brokolice (rozdrobenú na malé kúsky)
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
Wok zelenina a kuracie mäso
Postup:
- Na ohni si rozohrejte wok alebo hlbokú panvicu a pridajte olej.
- Do rozohriateho oleja pridajte kuracie kúsky a opečte ich dozlatista.
- Potom pridajte nakrájaný cesnak a cibuľu a dusíme ich do mäkka.
- Pridajte nakrájanú mrkvu, papriku a brokolicu do woku a restujte zeleninu asi 3-4 minúty, až sa zjemní.
- Pridajte nakrájanú kapustu a sójovú omáčku. Dochutte soľou a korením podľa chuti.
- Miešajte ingrediencie a restujte ešte asi 2-3 minúty, kým sa zelenina stane jemnou, ale stále kyslou.
- Podávajte jedlo horúce. Môžete si ho servírovať s ryžou alebo rezancami podľa vášho výberu.
Dúfam, že si jedlo vychutnáte!