Ak máte chuť na jedlo s wokom, zeleninou a kuracím mäsom, tu je jednoduchý recept po slovensky, ktorý môžete vyskúšať:

Potrebujete:

  • 2 kuracie prsia (nakrájané na malé kúsky)
  • 2 strúčiky cesnaku (nakrájané)
  • 1 cibuľu (nakrájanú)
  • 1 mrkvu (nakrájanú na tenké plátky)
  • 1 papriku (nakrájanú na pásiky)
  • 1/2 hlávky kapusty (nakrájanú na tenké prúžky)
  • 100 g brokolice (rozdrobenú na malé kúsky)
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Wok zelenina a kuracie mäso

Postup:

  1. Na ohni si rozohrejte wok alebo hlbokú panvicu a pridajte olej.
  2. Do rozohriateho oleja pridajte kuracie kúsky a opečte ich dozlatista.
  3. Potom pridajte nakrájaný cesnak a cibuľu a dusíme ich do mäkka.
  4. Pridajte nakrájanú mrkvu, papriku a brokolicu do woku a restujte zeleninu asi 3-4 minúty, až sa zjemní.
  5. Pridajte nakrájanú kapustu a sójovú omáčku. Dochutte soľou a korením podľa chuti.
  6. Miešajte ingrediencie a restujte ešte asi 2-3 minúty, kým sa zelenina stane jemnou, ale stále kyslou.
  7. Podávajte jedlo horúce. Môžete si ho servírovať s ryžou alebo rezancami podľa vášho výberu.

Dúfam, že si jedlo vychutnáte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *